Felix Meurders moet weg bij Spijkers met Koppen

Beroemd
door anp
vrijdag, 28 september 2018 om 7:56
felix meurders moet weg bij spijkers met koppen1538114418
HILVERSUM - Felix Meurders moet afscheid nemen van het radioprogramma Spijkers met Koppen. De 72-jarige radiocoryfee moet plaatsmaken voor een nieuwe presentator omdat NPO met het programma een jonger publiek wil aanboren. Spijkers met Koppen, dat volgende week het dertigjarig jubileum viert, doet het vooral erg goed onder iets oudere luisteraars.
Een woordvoerder van BNNVARA heeft het nieuws dat AD vrijdag bracht bevestigd. Meurders zelf geeft in de krant aan helemaal niet weg te willen bij het programma. Er is overigens wat BNNVARA geen sprake van een definitief pensioen voor Meurders. Het is echter niet duidelijk bij welk programma of welke zender de presentator dan aan de slag gaat.
NPO denkt ook na over een “vernieuwde opzet” van het populaire programma. Spijkers met Koppen, dat ooit begon onder de bezielende leiding van Jack Spijkerman, combineert interviews over actuele onderwerpen met cabaret en columns.
Meurders presenteert het programma al jaren samen met Dolf Jansen. Jansen laat in het AD weten af te wachten wie zijn nieuwe copresentator gaat worden. “Ik heb niet met heel veel mensen grote ruzie, maar er zijn er wel met wie ik dit programma niet zou doen.”