Janine Abbring stopt met Zomergasten

Beroemd
door anp
zondag, 28 augustus 2022 om 23:40
janine abbring stopt na zes seizoenen met presentatie zomergasten1661723078
Janine Abbring stopt na zes seizoenen met de presentatie van het VPRO-programma Zomergasten. Dat maakte de presentatrice en journalist zondag bekend in de laatste aflevering van dit seizoen.
"Dit was de laatste aflevering van Zomergasten van dit seizoen", meldt Abbring. "Het is mijn laatste aflevering ooit." Ze bedankt de kijkers voor het kijken en ook het hele team voor hun inzet. "Het is een geweldig team".
Tot slot vraagt ze haar gast, psychiater en traumaspecialist Bessel van der Kolk, of hij met haar in het water wil gaan staan. Daarmee doelt ze op het water dat het interviewpodium omringt. "Zodat ik die veelgestelde kijkersvraag: 'is dit water echt en hoe diep is het eigenlijk' kan helpen beantwoorden?". Van der Kolk en Abbring trekken hun schoenen uit en gaan aan het slot van de aflevering in het water staan.
In het programma sprak de presentatrice met een aantal prominente gasten over hun ideale televisieavond. Abbring maakte in 2017 haar debuut als presentator van het interviewprogramma van de VPRO. Ze was na Peter van Ingen, die het programma acht seizoenen lang leidde van 1988 tot 1995, de langstzittende Zomergasten-presentator.
In december maakte Abbring voor het eerst ook een serie Wintergasten, waarin internationale beroemdheden te gast waren.