René Froger ziet niet op tegen dood gaan

Beroemd
door anp
woensdag, 26 december 2018 om 22:44
rene froger ziet niet op tegen sterven1545861378
René Froger is niet bang voor de dood. En dat is maar goed ook, want in het nieuwe EO-programma De laatste 24 uur nam presentator Bert van Leeuwen de 58-jarige zanger mee voor zijn ‘laatste dag’. “Dit is wel heel confronterend”, realiseerde René zich al snel.
Onderweg naar Schiermonnikoog - een van de vele verrassingen die Bert in petto had voor de Topper - vertelde René dat hij wel bang is geweest om te sterven. “Op een gegeven moment werd bij mij prostaatkanker ontdekt. Ik wist niet wat het was, want ik was ook niet ziek. Ik mankeerde niks.”
René kreeg in 2005 te horen dat hij kanker had. “Op het moment dat ik in het ziekenhuis lag, ben ik wel even bang geweest. Ik dacht: dit is misschien wel de laatste dag.”
200 jaar
Door het programma, waarin zijn dierbaren stuk voor stuk afscheid van hem namen, beseft René “dat wat je hebt zo vreselijk belangrijk is”. “Het is alleen maar sterker geworden, hoeveel je van het leven houdt.”
René is dan ook nog lang niet van plan echt het loodje te leggen. “Ik denk dat er wel uitgekomen is dat ik een heel gelukkig mens ben. Ik ben gewoon heel gelukkig met m’n leven, met m’n familie, met m’n vrienden. Dus ik blijf van plan om gewoon 200 jaar te worden, want ze willen voorlopig nog niet van me af.”
Froger was de eerste bekende Nederlander die met Bert van Leeuwen zijn laatste dag beleefde. Mogelijk krijgt het programma een vervolg bij de EO.