Ryan Babel legt uit hoe je belasting moet ontwijken. Het internet ontploft

Beroemd
zaterdag, 09 mei 2020 om 11:17
welingelichtekringen header 1
Ryan Babel vertelt zijn volgers op Instagram zonder schroom dat hij graag de belasting ontwijkt. Erger nog: hij komt met tips, zodat je hetzelfde kunt doen. Het internet valt de miljoenen verdienende topvoetballer hard aan.
De 33-jarige speler, die er weinig van bakte bij Ajax, laat op Instagram weten hoe hij over belasting betalen denkt: hij haat het. Daarom leg hij op een andere pagina uit hoe je nul euro belasting betaalt op een legale manier, zo schrijft hij bij een foto waarop te zien is hoe hij het boek Tax-Free Wealth leest.
SP-fractievoorzitter Lillian Marijnissen en opiniemaker Rutger Bregman doen een dappere poging om de voetballer uit te leggen wat er allemaal mis is met zijn opvattingen. Marijnissen maakte de vergelijking met Feyenoord-middenvelder Jens Toornstra. Die pleitte ervoor om de lonen van het zorgpersoneel te verhogen en de salarissen van voetballers te verlagen. “Zoek de verschillen”, voegde Marijnissen toe.
Babel durfde in al zijn onwetendheid te reageren met: “Het zijn altijd de ongeschoolden die een mening uitdragen over een onderwerp waar ze weinig van afweten.” Marijnissen: “Niemand vindt die blauwe envelop leuk. Maar met de belasting die jij en ik betalen worden de mensen uit de zorg betaald die ons nu zo helpen. En soms ook nog voetbalstadions gebouwd.”
Rutger Bregman was nog feller: “Hou jij van egoïstische miljonairs die legers van advocaten inzetten om te voorkomen dat ze hun deel van de belasting moeten betalen, terwijl ze ondertussen kunnen profiteren van openbaar onderwijs, wegen, gezondheidszorg enzovoort? En dan nog eens spelen voor clubs die miljoenen aan overheidssubsidies krijgen? Ik weet niet hoe jij daarover denkt, maar ik hou er alvast niet van.”