Tim Douwsma smeekt om donaties op nieuw platform: 'Wat is het toch met wappies en doneerknoppen?'

Beroemd
door Désirée du Roymaandag, 21 november 2022 om 10:39
anp 456874101
Zanger Tim Douwsma mocht in de lente van 2020 niet meer optreden en heeft sindsdien elke mogelijkheid aangegrepen om kritiek te uiten op het coronabeleid. Na een periode in Portugal met gelijkgezinden is hij nu terug met zijn nieuwe YouTube-platform Univibes.
Toen in september vorig jaar de zorg richting code zwart ging en de grote meerderheid van Nederland zijn steentje bijdroeg om de coronacrisis het hoofd te bieden, vond Tim Douwsma het nodig om 'niet meer mee te doen' en tegen het coronabeleid in opstand te komen. Hij weigerde een vaccinatie en riep zijn volgers op om op te staan tegen 'medische apartheid'.
Het orakel uit Friesland is blijkbaar nog steeds niet uitgepraat, want hij heeft nu zelfs een stichting en een platform opgericht, die als inspiratie voor een mooiere wereld moeten gaan gelden. Als je de filmpjes aanklikt op YouTube smeekt Tim binnen een minuut om een donatie 'om nog meer mooie initiatieven op te kunnen zetten'.
Douwsma's platform wordt ook aangeprezen door BLCKBX, een van de grootste Nederlandse complottheorieplatforms op YouTube. Zelfhulpgoeroe en boekjesverkoper Michael Pilarczyk is te gast en gooit er meteen een tegeltjeswijsheid in over burn-outklachten en innerlijke kracht: Als je echt bij jezelf blijft, kun je onmogelijk een burn-out, stress of innerlijke onrust ervaren.
Op Twitter moet men niets hebben van Douwsma's praktijken: