Twitter-baas Elon Musk is naar eigen zeggen overwerkt

Beroemd
door anp
maandag, 14 november 2022 om 8:04
twitter baas elon musk is naar eigen zeggen overwerkt1668409702
Elon Musk is naar eigen zeggen overwerkt. De miljardair en baas van onder andere autofabrikant Tesla en socialmediabedrijf Twitter gaf tijdens een vraaggesprek tijdens een bedrijfstop in de marge van de G20-top op Bali aan "te veel werk" op zijn bord te hebben liggen. "Ik werk het absolute maximum dat ik kan werken. Van 's morgens tot 's avonds, zeven dagen per week", aldus Musk.
De miljardair sprak tijdens de zakenconferentie B20. Hij was niet lijfelijk aanwezig in Indonesië. Dit omdat hij zich deze week voor de rechter in de Verenigde Staten moet verantwoorden voor een miljardenbonus die hij als baas van Tesla krijgt.
Musk is sinds kort de 'Chief Twit' van Twitter. Zijn unieke manier van leidinggeven kostte circa de helft van het personeel van het techbedrijf al zijn baan, al is hij wel teruggekomen op een aantal van die ontslagen. Ook ging er een streep door het thuiswerkbeleid van Twitter.
Het is niet voor het eerst dat Musk zich verzet tegen werken op afstand. Personeel van Tesla kreeg te horen dat ze eerder "moesten doen alsof ze elders werkten" als ze thuis wilden werken. Van Musk zelf is ook bekend dat hij op het werk slaapt, of zelfs op de fabrieksvloer.
Hoeveel Musk werkt was het meest terugkerende thema van het soms verstilde gesprek van maandag op de B20. Het werd nog surrealistischer door Musk's verduisterde achtergrond en gebrekkige verlichting. De miljardair, gekleed in een hem door de organisatoren toegezonden Indonesisch batik-shirt, zei dat de stroom was uitgevallen op zijn locatie.
Musk leidt momenteel Twitter, Tesla en SpaceX. Hij richtte ook tunnelbedrijf The Boring Company op en techbedrijf Neuralink. "Hoe ik mezelf martel is next level, eerlijk gezegd", zei 's werelds rijkste persoon.