"Je babytijd, toen je met je eigen poep in een theedoek tegen je billen in volslagen machteloosheid lag te krijsen"

"De jeugd was helemaal zo leuk niet. Denk aan al die jaren dat je opgesloten hebt gezeten op school zonder dat je iets had misdaan.
Aan je babytijd, toen je met je eigen poep in een theedoek tegen je billen aan gebonden in volslagen machteloosheid in een wieg lag te krijsen. En aan al die verkeerde mensen met wie je in zee bent gegaan. Nee, wie naar zijn jeugd terugverlangt, heeft een slecht geheugen. De toekomst loopt heus wel slecht af maar kan onmogelijk zo slecht zijn als de weg die ik gekomen ben."
Uit een interview in Trouw. Midas Dekkers werd deze week 65 en er is een nieuw leuk boek van hem: 'Rood'.

"Ik word nu iemand van 65. Spannend, dat ben ik nog nooit geweest. Het gekke is dat de meeste mensen daar niet dankbaar voor zijn, maar steeds terugverlangen naar een vorig stadium.
"Mensen van 65 verlangen terug naar de tijd dat ze 55 waren. Maar toen hadden ze het ook niet naar hun zin, want toen wilden ze 45 zijn. Dan ben je dus altijd uit de pas en nooit tevreden. En zie ik mensen op straat lopen van wie ik denk: hé daar gaat weer iemand van 55 die zich net zolang heeft ondergesmeerd tot ie eruit zag als 45. Vergeefse aangelegenheid. Als je nou gewoon geniet van 55 zijn, als je het bent, dan hoef je daar op je 65ste niet meer naar terug te verlangen."

Midas Dekkers, Rood
ISBN: 9789025435776
Nederlands
Paperback
207 pagina's
Contact

Bron(nen):   Trouw