Barre werkomstandigheden in Chinese speelgoedfabrieken

China is een land dat meer speelgoed maakt dan welk ander land ook. Ongeveer 75% van al het speelgoed is afkomstig uit Chinese fabrieken. Maar dit speelgoed wordt niet altijd onder de beste omstandigheden gemaakt. Zo werkt meer dan 36% van de Chinezen voor minder dan $2 per dag. Fotograaf Michael Wolf bezocht 5 fabrieken in China en maakte een serie foto's onder de naam 'The Real Toy Story'. Een greep hieruit:

Bron(nen):   Business Insider  Michael Wolf    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. 21-12-12 StarTime

  Het is overal triest. Waar zijn de werkomstandigheden nog wel modern en humaan ? Ik denk dat we een zeer donkere tijd tegemoet gaan. Het werkt loopt hier weg. Juist naar dit soort achterlijke landen.
  Maar dan moeten wij toch goedkoper gaan werken ?
  Met dit vooruitzicht als voorbeeld.
  Je hebt straks gewoon geen rechten meer.
  Nee, we hebben natuurlijk niks te klagen en onder dat mom wordt heel de welvaart weggevaagd.

 2. bierneus

  Hou nou toch eens op om de situatie in China of andere zich ontwikkelende landen tegen onze situatie af te zetten! Zelfs die ‘erbarmelijke’ omstandigheden zijn beter dan het alternatief: geen werk of werken op een fijne kleinschalige boerderij waar oer jaar nauwelijks genoeg voedsel vandaan komt om in leven te blijven. Het is niet voor niets dat er ondanks die erbarmelijke omstandigheden een trek van het platteland naar de stad is.

 3. CNhenk

  Een zeer eenzijdige informatie. Met name de laatste foto. Het middagdutje tussen 2 uur lunchpauze. Chinezen slapen een dik uur tussen de middag en vinden overal een plekje om even te tukken. Erbarmelijk? Kinderarbeid is er niet in de fabrieken. Eten is er in overmaat. Een chinees eet en slaapt veel. Tja Nederland. Daar is dus wel economische groei……….

Reacties niet toegestaan