Culinaire doodzondes volgens Italianen

Italianen ergeren zich nogal aan hoe toeristen en buitenlanders met het Italiaanse eten omgaan. Een heuse lijst met 10 Italiaanse eetregels is nu opgesteld door het Voedingsinstituut van Parma. Het instituut wil de rol van de Italiaanse kookkunst bevestigen en het regionale culinaire erfgoed beschermen tegen imitaties. Ook Gennaro Contaldo, de mentor van chefkok Jamie Oliver, heeft naar aanleiding van de lijst zijn ongenoegen over het geknoei van niet-Italianen geuit.

Hieronder de regels:

Doe geen olijfolie in de pan voordat de pasta gekookt is – “heiligschennis”

Bestel geen risotto of pasta als bijgerecht – “heiligschennis”

Drink geen cappuccino na het eten – “grootste ergernis. Cappuccino is een ontbijtdrank, na het eten neemt men espresso”

Doe geen ketchup op de pasta – “culinaire doodzonde”

Kip in de pasta is niet Italiaans – “niemand in Italië zou dat serveren”

Denk niet dat spaghetti Bolognese uit Bologna komt – “het wordt daar nooit geserveerd en bovendien behoor je het met tagliatella te eten”

Caesar Salad is niet Italiaans – “de ontdekker Caesar Cardini is Italiaans, het gerecht niet”

Gebruik geen rood-wit geblokte tafelkleden – “die zie je alleen maar in het buitenland en is helemaal niet Italiaans”

Fettucini Alfredo is ook niet Italiaans – “niemand kent het”
Eten doe je met familie – “en niet op voor de tv”

 

6 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. drsdre

    Ik mis nog ‘je spaghetti niet kleinsnijden’ en ‘geen kaas op de zeevruchten’.

  2. jan bosscher

    En eet je spaghetti vooral niet met lepel en vork, dat is voor bambini.

  3. Pim Pandoer

    Pasta ? Basta !

  4. catchit64

    Zeur italiaantjes. Als die je vieze pasta wat langer dan 1 minuut op je bord hebt liggen is het kauwgum (ja ook bij de italiaan in het restaurant is dat spul snel koud) dus het woord culinair mag je bij dat volk weglaten

  5. Harrie Vangangelt

    Ze zouden het verschil tussen italianen en niet-italianen moeten koesteren. Hoe onderscheiden ze zich anders als profs van de amateurs.

  6. Kruisnet

    Italianen ergeren zich helemaal niet zo snel aan buitenlanders. Het zijn geen Fransen. Al deze punten moeten met een dikke knipoog worden gelezen. Origineel kun je hier terugvinden:http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/news/ketchup-on-your-pasta-basta-italian-food-institute-issues-a-list-of-rules-for-foreigners-to-follow-8803472.html

Reacties niet toegestaan