Fox News steunt CNN in rechtszaak tegen Trump

WASHINGTON (ANP) - CNN krijgt in de rechtszaak tegen president Donald Trump steun uit onverwachte hoek. Fox News steunt CNN in de juridische strijd tegen het Witte Huis om te proberen CNN-verslaggever Jim Acosta weer toegang te geven. Dit heeft Fox News-baas Jay Wallace in een verklaring laten weten, melden Amerikaanse media.

Vorige week werd de accreditatie van Acosta ingetrokken na een incident op een persconferentie van president Trump. De CNN-verslaggever kwam tijdens een persconferentie over de uitslag van de tussentijdse verkiezingen in aanvaring met Trump, toen hij vragen stelde over Trumps opmerkingen over immigranten tijdens de verkiezingscampagne.

Een medewerkster van het Witte Huis probeerde de journalist de microfoon af te pakken. Dat voorkwam Acosta door haar hand weg te duwen. CNN spande deze week een rechtszaak aan en krijgt nu steun van Fox News, een tv-station dat doorgaans positief over Trump en zijn regering bericht.

Wallace: ,,Hoewel we de groeiende vijandige toon van zowel de president als de pers niet goedkeuren, steunen we wel de vrije pers en een open informatie-uitwisseling voor het Amerikaanse volk."