"Even niet opzichtig met geld smijten, svp"

Het is prima dat de bankiers van Goldman Sachs nu al weer miljoenenbonussen opstrijken, ze werken er hard voor tenslotte, maar het is wel verstandig om voorlopig terughoudend te zijn met het uitgeven ervan.
De topmanager van Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, wil zijn werknemers nog even wachten met grote aankopen, omdat de bank veel negatieve publiciteit heeft gekregen over de royale bonussen die worden uitgekeerd terwijl de bank vorig jaar overeind is gehouden met tien miljard dollar overheidssteun.
Volgens The New York Post heeft Blankfein eind vorig jaar al de eerste oproep gedaan om geen in het oog springende aankopen te doen en heeft hij de afgelopen weken een beroep gedaan op hoge managers om hun ondergeschikten tot matigheid aan te zetten. Goldman Sachs heeft in het tweede kwartaal van dit jaar al weer een recordwinst behaald van 2,3 miljard dollar. Maar volgens Blankfein moeten zijn bankiers niet vooruitlopen op de uitbetalingen van de bonussen, die worden vastgesteld op basis van de jaarresultaten.
Goldman Sachs heeft afgelopen maanden te kampen gehad met zeer veel negatieve publiciteit, zie onder meer de tweede link voor de stuk uit The Rolling Stone. Het herstel van de winstgevendheid is de bank op nieuwe kritiek komen te staan, omdat de bankiers zelfs in staat blijken munt te slaan uit reddingsoperaties voor andere financiële instellingen.

Bron(nen):   The New York Post  Welingelichte Kringen