Vliegtickets zijn bijna nergens zo duur als in Nederland

Nederland is een van de duurste landen om een vliegticket te kopen. Alleen in België is het nog duurder, schrijft Trouw. Ze zeggen wel eens dat er geen twee mensen in het vliegtuig zitten die dezelfde prijs voor een ticket hebben betaald. Maar hoe al die verschillende prijzen tot stand komen, daar willen vliegmaatschappijen maar weinig over kwijt. Onderzoekjes laten zien dat de dag van de week invloed heeft alsmede de tijd tot het moment van vertrek. Een derde factor is het land waarin het ticket is geboekt. En juist op dat punt ben je in Nederland slecht af.

Per honderd gevlogen kilometers betaalt de boeker vanuit Nederland gemiddeld 50,10 euro. Maleisië is met 3,84 euro het goedkoopste land. Dat concludeert de Tsjechische online reisaanbieder Kiwi.com, die tachtig landen onderzocht.

Maar er is een simpel trucje: zoek vanuit een ander land. Zowel op vergelijkingssites als op de sites van luchtvaartmaatschappijen zelf kun je aanvinken vanuit welk land je virtueel wilt zoeken. Trouw vergeleek snel een aantal landen en ontdekte dat de prijzen voor precies dezelfde reis variëren van enkele euro’s tot soms meer dan 100 euro.

Bron(nen):   Trouw