Blauwe mozzarella kan niet goed zijn

Economie
dinsdag, 22 juni 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In Turijn heeft de douane 70.000 mozzarelle, die uit Duitsland werden ingevoerd, uit voorzorg in beslag genomen. De mozzarella wordt onmiddellijk blauw als je het zakje open maakt. Het was een consument, die de douane waarschuwde, door foto’s te verzenden die hij van het fenomeen had genomen met zijn mobiele telefoon. Volgens de douane zijn alle blauwe mozzarelle in beslag genomen.
Het ministerie van Landbouw laat de vreemde kaasjes met spoed onderzoeken. Onderzoekers moeten bepalen of de kaasjes giftige stoffen bevatten, zodat het rechter kan beslissen of het om een misdrijf gaat. Sommige deskundigen zeggen dat de wonderbaarlijke verkleuring te wijten is aan een stof in de inkt van de verpakking,. Volgens anderen is het een reactie op ‘abnormale zouten’ in het water waarin ze werden ongedompeld in de fabriek.. Op dit moment is nog niet bekend welke stof contact met zuurstof, zorgt voor de blauwe kleur. Dat zou koper, nikkel of lood kunnen zijn, maar dat wordt pas bekend na het onderzoek.
De kaasjes werden in Duitsland geproduceerd en ingevoerd door een Italiaanse firma die ze met korting op de Noord Italiaanse markt brengt. Ook de naam van de keten die de goedkope kaasjes importeert, wordt niet vrijgegeven.