Grootste techbedrijven verliezen bijna 700 miljard euro in twee dagen tijd

Economie
vrijdag, 28 oktober 2022 om 13:43
welingelichtekringen header 1
De waarde van de grote techbedrijven is in enkele dagen tijd compleet ingestort. Meta, moederbedrijf van Facebook, werd bijna een kwart minder waard. Maar ook Alphabet (van Google) en Microsoft verloren fors.
De beleggers van de vijf grootste techbedrijven, Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon en Meta, hebben een beroerde week achter de rug. De hogere rente en vooral de haperende economie spelen hen parten: de advertentie-inkomsten lopen terug en daarmee de inkomsten.
Het derde kwartaal viel tegen en voor de laatste maanden van het jaar ziet het er nog somberder uit. Het gevolg is dat er in twee dagen tijd zo'n 670 miljard euro is verdampt bij de bedrijven.
Alphabet meldde de laagste groei sinds 2013. Bij Microsoft vielen de inkomsten uit de Cloud tegen en Amazon ziet mensen de hand op de knip houden. Maar Meta, het bedrijf van Mark Zuckerberg is er het aller beroerdst aan toe. Hijzelf heeft alle vertrouwen in zijn Metaverse, maar de belegger is vooralsnog minder overtuigd. De koers kelderde met bijna 25 procent.