Musk liegt tegen aandeelhouders Tesla en Twitter zorgt met grijs vinkje voor nog meer verwarring

Economie
door Jeannette Kraswoensdag, 09 november 2022 om 12:56
welingelichtekringen header 1
Snapt Elon Musk zelf nog waar hij mee bezig is, vraag je je soms af. De multimiljardair probeert alles om zijn miskoop van 45 miljard dollar rendabel te maken, maar werkt zich steeds verder in de nesten door te liegen over de verkoop van 4 miljard dollar aan Tesla-aandelen en de Republikeinen te steunen.
Met de hand op zijn hart beloofde Musk geen Tesla-aandelen meer te verkopen, maar eind oktober deed hij het toch, vlak na het kopen van Twitter. De man is groot geworden door futuristische ideeën, immense overheidssubsidies en het nemen van onverantwoorde risico's. Hier kwam hij tot dusver wonderwel mee weg, maar de publieke opinie en daarmee ook de advertentie-inkomsten rondom zijn nieuwe socialmediaspeeltje lijken niet in zijn voordeel uit te vallen.
Hij wil nu dat Twitter-gebruikers 8 dollar per maand gaan uitgeven voor extra opties en een blauw vinkje. En daarnaast komt er een grijs vinkje om accounts op echtheid te verifiëren, om persoonsverwisselingen tegen te gaan. Dit was voorheen juist de functie van het blauwe vinkje. Volgt u het nog?
Ondertussen gaf de rijkste man ter wereld, groot fan van duurzame energie, innovaties in zonne-energie en druk bezig met het redden van de wereld, een dringend stemadvies aan alle stemgerechtigde Amerikanen om op de Republikeinen te stemmen. Een partij die klimaatverandering ontkent, meer kolen, olie en gas wil verbranden en weinig op heeft met wetenschappelijke methodes. Maar die wel verdere deregulatie, lagere belasting voor de rijken en ongebreidelde marktwerking wil doorvoeren. Het is het zoveelste bewijs dat het bij Musk maar om één ding gaat: Elon Musk zelf.