Twitter ontevreden over aanwas gebruikers

Economie
door anp
dinsdag, 28 juli 2015 om 22:38
twitter ontevreden over aanwas gebruikers1438116744
Twitter is niet tevreden over de hoeveelheid nieuwe gebruikers die de internetberichtendienst afgelopen kwartaal wist te trekken. Dat stelde de tijdelijke topman van het bedrijf, Jack Dorsey, dinsdag bij de presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal.
Twitter telde in het tweede kwartaal wereldwijd 316 miljoen actieve gebruikers. Dat waren er weliswaar 8 miljoen meer dan in de eerste drie maanden van 2015, maar de groei was ondermaats, vindt Dorsey. ,,We zijn niet tevreden over de groei van ons publiek'', zei hij in dat verband. Volgens hem moet Twitter zijn aanbod versimpelen, zodat de waarde van het sociale netwerk beter zichtbaar wordt.
Twitter zag de omzet vorig kwartaal met 61 procent groeien ten opzichte van een jaar eerder, tot 502 miljoen dollar (454 miljoen euro). De omzet was hoger dan Twitter eerder zelf voorspelde en dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf verhoogde dinsdag ook zijn verwachting voor de omzet in heel 2015.
Advertenties
Twitter haalt zijn omzet bijna helemaal uit de verkoop van advertenties, die 63 procent meer opbrachten dan in het tweede kwartaal van 2014. De reclame-inkomsten komen inmiddels voor 88 procent uit advertenties op tablets en smartphones.
Het nettoverlies werd met 5,5 procent verkleind naar 137 miljoen dollar. Dit verlies komt vooral door kosten die samenhangen met beloningen in aandelen. Zonder die kosten verdrievoudigde de winst ruimschoots, tot 48,5 miljoen dollar. Ook dat was beter dan analisten voorspelden.
Twitter is nog op zoek naar een nieuwe topman, nadat Dick Costolo eerder deze maand werd vervangen door zijn mede-oprichter Dorsey. Die is echter ook de baas bij internetbetaaldienst Square en Twitter wil een eigen, full-time ceo.