Als vegetariër kon ze geen kinderen krijgen, maar na het eten van vlees …

Tien jaar lang probeerde de Britse Laura Dixon (34) tevergeefs zwanger te worden. Boosdoeners waren: endometriose en een polycysteus ovariumsyndroom (PCOS). Na 2 mislukte IVF-pogingen kreeg ze te horen dat ze veel kans had op een miskraam of een premature bevalling als ze toch zwanger zou worden. Ze onderging twee keer een laparoscopie (kijkoperatie) om de gynaecologische problemen te verhelpen, maar dat mocht niet baten. De kans dat ze ooit moeder zou kunnen worden, was heel erg klein. In plaats van zich daarbij neer te leggen, onderging ze toch een 3e (en laatste) IVF-poging en jawel hoor: die was raak. Ze raakte zelfs zwanger van een drieling. Om haar kansen op een voldragen zwangerschap te vergroten, bracht mevrouw Dixon een radicale verandering aan in haar eetgewoonten. Ze at haar hele leven al vegetarisch, maar bedacht dat ze door het eten van vlees veel meer eiwitten naar binnen kon werken. Dus stapte ze over op een dieet van kip, bacon en dagelijks een groot McDonald's ontbijt. En ze kreeg al snel de smaak te pakken: ze hunkerde echt naar vlees en at zo'n 6 maaltijden per dag. Soms maakte ze zelfs haar man wakker om 's nachts naar de McDonald's te gaan. Ze kwam ruim 30 kilo aan. Max, Mason en Mia werden na een zwangerschap van 35 weken door middel van een keizersnee geboren. Ze zijn inmiddels 14 maanden en stellen het wel. Laura eet weer vegetarisch.

Bron(nen):   The Telegraph  SWNS.com    

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Geweldig. Een N=1 casus. Is aangetoond dat er ook maar enig verband is tussen het vlees eten en het lukken van een IVF poging?

 2. Captain Caveman

  Is ze die 30 kilo ook al weer afgevallen dan, gezien de foto?
  Of was ze gewoon zwaar onder normaal gewicht, wat ook negatief effect heeft op hele hormoon “huishouding”.

 3. Pietje_Precies

  ze was in die periode wel agressief en asociaal, aldus D. Stapel…..

  • Captain Caveman

   Kan hier dan de conclusie uitgetrokken worden dat alleen agressieve en asociale mensen zich kunnen voortplanten??
   😛

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 4. Herman

  En ze stemt niet meer op de gekkies van de Partij voor de Dieren.

 5. zo maar iemand

  De film ‘Super Size Me’ nog gezien? http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Size_Me

 6. jan bosscher

  Liever geen kinderen dan biefstuk moeten eten.

 7. Veggieleven

  misschien had ze zelfs wel een vierling gekregen was ze vegetariër gebleven!
  😛

 8. Veggieleven

  The artikels in The Telegraph en op SWNS.com melden dat ze haar eetpatroon pas veranderde (van vegetariër naar vlees eten) NADAT ze bij de derde IVF poging zwanger raakte. Om – naar haar eigen zeggen – haar kansen op een voldragen zwangerschap te vergroten.
  Dus dan nog slechte vertaling en misleidende titel …

Reacties niet toegestaan