Nieuw superfood: melk van kakkerlakken

Gezinsuitbreiding  bij de gojibessen, cacaobonen, hennepzaad en quinoa.  Namelijk: kakkerlakkenmelk.  Volgens recent onderzoek blijkt de melk van een kakkerlak ontzettend gezond en vooral erg voedzaam.  Superfood van de toekomst.

Er is maar van één soort kakkerlak, de Diploptera punctate, bekend dat ze een melk-achtig goedje aanmaakt om haar jongen te voeden. Dit goedje bestaat vooral uit proteïnerijke kristallen.  Die kristallen zouden alle voedingsstoffen bevatten die nodig zijn, eiwitten, vetten, suikers en aminozuren  (bouwstoffen die het lichaam zelf niet aanmaakt).

‘Ze kunnen dus een prima proteïnesupplement zijn’, meldt onderzoeker Subramanian Ramaswamy  in een interview  met Times of India.

kakkerlakkenmelk zou een oplossing kunnen zijn voor gebieden waar men moeite heeft om  voldoende dagelijkse calorieën binnen te krijgen. De melk is een makkelijke manier om genoeg  calorieën én de juiste voedingstoffen in te nemen.

De kans dat de kakkerlakkenmelk daadwerkelijk in de supermarktschappen te liggen komt is klein. Het melken van kakkerlakken is namelijk nogal arbeidsintensief. Nu wordt onderzocht of de proteïnekristallen na te maken zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Bron(nen):   Knack   Science Alert   Trouw