Nieuw superfood: melk van kakkerlakken

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
woensdag, 27 juli 2016 om 12:31
schermafbeelding 2016 07 27 om 121114
Gezinsuitbreiding bij de gojibessen, cacaobonen, hennepzaad en quinoa. Namelijk: kakkerlakkenmelk. Volgens recent blijkt de melk van een kakkerlak ontzettend gezond en vooral erg voedzaam. Superfood van de toekomst. Er is maar van één soort kakkerlak, de bekend dat ze een melk-achtig goedje aanmaakt om haar jongen te voeden. Dit goedje bestaat vooral uit proteïnerijke kristallen. Die kristallen zouden alle voedingsstoffen bevatten die nodig zijn, eiwitten, vetten, suikers en aminozuren (bouwstoffen die het lichaam zelf niet aanmaakt). 'Ze kunnen dus een prima proteïnesupplement zijn', meldt onderzoeker Subramanian Ramaswamy in een met . kakkerlakkenmelk zou een oplossing kunnen zijn voor gebieden waar men moeite heeft om voldoende dagelijkse calorieën binnen te krijgen. De melk is een makkelijke manier om genoeg calorieën én de juiste voedingstoffen in te nemen. De kans dat de kakkerlakkenmelk daadwerkelijk in de supermarktschappen te liggen komt is klein. Het melken van kakkerlakken is namelijk nogal arbeidsintensief. Nu wordt onderzocht of de proteïnekristallen na te maken zijn.