Expert ontdekt huis vol bedwantsen: "Nog nooit zoiets gezien"

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
donderdag, 29 augustus 2019 om 14:47
hh 81516812 1
Zelfs een ervaren ongediertebestrijder weet soms niet waar hij het zoeken moet. De 50-jarige Rory McCarty was in shock toen hij een huis in het Amerikaanse Maryland wilde schoonmaken. Bedwantsen hadden zich door de hele woning verspreid.
Toen een collega het matras optilde, krioelde het van de vieze beestjes, maar ook onder de bank en in de rest van het huis hadden de bedwantsen zich genesteld. McCarty riep zijn medewerkers op om afstand te houden. "Oh mijn god. Ik heb nog nooit zoiets gezien,” klonk het onder meer.
De eigenaar van de woning sliep nog steeds in het bed, hoewel het ongedierte duidelijk te zien was. “Bedwantsen zijn een van de moeilijkste en duurste soorten ongedierte om vanaf te komen”, legt hij uit aan Story Trender. “Ik doe dit al 25 jaar en het verbaast me nog steeds om erge plagen te zien. Ik vind het nog altijd spannend, alsof het de eerste keer is dat ik ze zie.”
De bedwants rukt ook op in Nederland. Het vieze beestje reist vaak in koffers mee uit Zuid-Europa en krijgt dan de kans om zich in je huis te verspreiden. Alleen een professionele bestrijder kan een einde maken aan de plaag. De diertjes kruipen via de poten van je bed naar boven en leggen tot wel 30 meter per nacht af. Ze veroorzaken jeukende bulten.