7 dingen die mannen verlangen van hun partner

Liefde, relaties, geluk
zondag, 13 december 2015 om 16:27
welingelichtekringen header 1
Wat maakt mannen nu echt gelukkig in een huwelijk? Hieronder een opsomming van dingen die mannen volgens huwelijkstherapeuten verlangen van hun echtgenote.
 1. Mannen willen dat vrouwen “Ik hou van je” zeggen
  Ook als je al jarenlang met elkaar getrouwd bent. Ga er niet van uit dat je echtgenoot wel weet hoeveel je van hem houdt, maar toon die liefde dagelijks in woorden en daden. Het oude gezegde dat je het niet langer hoeft te vertellen omdat hij het toch wel weet, slaat volgens de experts nergens op. Maak er een gewoonte van om hem dagelijks te vertellen hoeveel hij voor je betekent.
 2. Mannen hebben ruimte nodig, zeker na een discussie
  Geen reden om je slecht te voelen op het moment dat je echtgenoot het kerstshoppen liever overslaat om thuis een voetbalwedstrijd te kijken. Iedereen heeft wel eens behoefte om even wat tijd alleen door te brengen. Daarnaast kan je een man na een heftige discussie beter de ruimte geven om zich terug te trekken. Vrouwen willen een conflict meestal meteen oplossen, maar de man zit daar meestal niet op te wachten.
 3. Mannen willen dat hun vrouw het initiatief neemt met seks
  Mannen willen zich ook begeerd voelen in een relatie. Telkens vragen of zelfs smeken om seks heeft een zeer demoraliserende werking op mannen. Veel mannen geven aan dat ze wensten dat hun vrouw meer het voortouw zou nemen om de seks spontaner en opwindender te maken.
 4. Mannen willen gehoord worden
  Vrouwen zijn zulke dominante gesprekspartners dat mannen soms niet eens de kans krijgen om te reageren. Gefrustreerde vrouwen hebben vaak een hoop te zeggen terwijl de man alleen in stilte kan toekijken, mannen hebben meer tijd nodig om informatie te verwerken. Dit kan heel frustrerend zijn, geef ze daarom de tijd om te reageren en geef ze daarmee het gevoel dat hun mening er ook toe doet.
 5. Mannen willen geprezen, gewaardeerd en erkend worden
  Net zoals vrouwen het geweldig vinden om spontaan een lief berichtje of een bosje bloemen te ontvangen van hun partner, hebben mannen ook aanmoediging en aanbidding nodig. Strooi met complimentjes en zorg ervoor dat je alle kleine (en grote) dingen erkent die je echtgenoot doet om jouw leven makkelijker te maken.
 6. Mannen willen aangeraakt worden
  Veel mannen hebben lichamelijke intimiteit nodig om zich emotioneel te verbinden met hun echtgenote. Terwijl vrouwen juist een emotionele verbinding nodig hebben voordat ze zich goed voelen bij lichamelijk intimiteit. Op het moment dat een relatie of huwelijk een sleur begint te worden, proberen huwelijkstherapeuten dit te doorprikken door koppels het lichamelijke contact rustig te laten opbouwen: dagelijks de tijd nemen voor een kusje bij het opstaan of een knuffel voor het slapen gaan bijvoorbeeld.
 7. Mannen willen gerespecteerd worden
  Als je een goede man in je leven hebt gevonden, erken dit dan en behandel hem daarnaar. Mannen vinden het belangrijk dat een vrouw respecteert wie ze zijn en wat ze doen. Vrouwen die zich richten op de sterke punten van hun echtgenoot en hem vertellen wat hij goed doet, hebben gegarandeerd een gelukkiger huwelijk.
Bron(nen): Hufftington Post