In de proletocratie

Dè grote televisiehit van dit moment is de serie 'Oh Oh Cherso' van RTL. Een stel Haagse jongeren (zelf noemen ze zich 'Hagenezen') wordt gevolgd op een vakantie in het Griekse Chersonissos (Kreta). Een enkeling heeft een VMBO-diploma, voor de meesten is dat te hoog gegrepen. Op hun vakantie brengen ze de dagen door met zuipen, vreten, lallen en neuken. Motto: 'Ik eet alleen maar kroketten en frikandellen, want ik hou niet van vlees.'
De kids gaan zo te zien met veel plezier door het leven. Sterretje, Sniper, Barbie en Little Princess (iedereen een bijnaam) heeft het daar in Cherso zeer naar z'n zin en de camera zit er bovenop om niets van hun avonturen te missen.
RTL heeft ze samen in een villa met zwembad gestopt en daar moet het allemaal gebeuren. De dag staat in het teken van uitgaan en dan kan er ook van alles misgaan: te veel drinken en dan kotsen, na het ene meisje het andere meisje pakken, zodat het ene meisje jaloers wordt, ruzie tussen de haantjes onderling. 
'Oh Oh Cherso' is de televisieserie van dit moment en op Youtube worden fragmenten druk bekeken. Het is zondermeer fascinerende televisie en in zekere zin zijn het unieke beelden. We zijn hier in de proletocratie - een nieuwe samenlevingsvorm waarvan we nog veel zullen horen.

Bron(nen):   Oh Oh Cherso  de casting