Broodje aap over coronaslechteriken in de Intratuin

Media
zaterdag, 04 december 2021 om 10:34
anp 429276436
Het verhaal is als volgt: „Bij de Intratuin zag een vrouw een collega lopen, zonder mondkapje, die thuis in quarantaine hoorde te zitten, omdat hij besmet was. De vrouw gaat naar de servicebalie en Intratuin laat omroepen dat de besmette-man-zonder-mondkapje naar de balie moet komen.
Er komt niemand.
Dan roept Intratuin opnieuw iets om: 'We weten de naam van de besmette-man-zonder-mondkapje. Als hij niet komt roepen we zijn naam om..
Er komen 14 bedremmelde, schuldbewuste mensen.
Moraal: wij houden ons aan de regels, maar 'ze' doen maar wat.
Mooi verhaal, dat als een virus rondraast over Facebook en onder de mensen. Alleen: het is een hoax, verzonnen, een broodje aap.
Een redacteur van Tubantia hoorde in Enschede een versie die niet speelde bij de Intratuin, maar bij een supermarkt in Enschede. Hij nam contact op met de supermarkt. De medewerkster vertelde dat er niets wat er ook maar in de verste verte op leek, was voorgevallen. „En ik ben er de hele dag geweest”, zei ze.
Ook hoax-deskundige Peter Burger kent het verhaal. Het is een broodje aap, dat het vanwege de wending en de actualiteit zo goed doet dat er nog steeds mensen intrappen. Hij vertelt dat een CDA-politicus het zelfs voor waar in de Tweede Kamer noemde.
Bron(nen): Tubantia