Duitse dierentuin vreest dieren aan elkaar te moeten voeren

Dierentuinen hebben het financieel zwaar door de coronacrisis. Normaal zouden de parken nu profiteren van grote paasdrukte, maar ze liggen er verlaten bij. Een Duitse dierentuindirecteur vreest daarom dat ze sommige dieren aan andere dieren moet voeren om te overleven.

“We hebben al een lijst gemaakt met de dieren die als eerste geslacht zullen worden,” vertelt Verena Kaspari van de Neumünster Zoo tegen Die Welt. Kaspari zegt dat het doden van dieren, zodat anderen kunnen overleven een laatste redmiddel is, maar dat het niet genoeg is om de financiële problemen het hoofd te bieden.

De zeehonden en pinguïns hebben dagelijks grote hoeveelheden verse vis nodig. De tropische tuin moet continu een temperatuur behouden van meer dan 20 graden. “Als het zover is, moet ik dieren euthanaseren. Het is beter dan ze te laten verhongeren,” aldus Kaspari. “In het slechtste geval moeten we sommige dieren aan andere dieren voeren.”

Volgens Jörg Junhold, voorzitter van de nationale dierentuinassociatie (VdZ) loopt een gemiddelde Duitse dierentuin wekelijks 500.000 euro aan omzet mis. De dierentuinen hebben de overheid om 100 miljoen euro noodhulp gevraagd. Ook zijn ze op zoek naar donaties.

Bron(nen):   BBC