7 dingen die je nog niet wist over de tijger

De docu-serie Tiger King domineert in veel landen nog steeds de populariteitslijsten op Netflix. Het doet de belangstelling voor de grote katachtigen toenemen. Toch zijn er veel dingen die je nog niet weet over de tijger.

Daarom 7 interessante wetenswaardigheden:

 1. Het zijn de grootste katachtigen.
  Je zou denken dat leeuwen groter zijn, maar dat is niet zo. De grootste katachtige is de Bengaalse tijger. Een mannetje kan maar liefst 3,10 meter lang worden en weegt tot wel 258 kilo.
 2. Ze hebben een heel goed geheugen
  Bij dieren met een goed geheugen denk je als eerste aan een dolfijn of olifant, maar ook tijgers kunnen zich dingen heel lang herinneren, zelfs veel langer dan de mens.
 3. Ze maken bijna geen geluid
  Je verwacht dat tijgers heel hard grommen of brullen, maar dat doen ze eigenlijk zelden. Ze maken veel vaker een blazend geluid. Als ze grommen doen ze dat meestal om te communiceren met andere tijgers.
 4. Ook hun huid is gestreept
  De vacht van een tijger heeft het bekende streeppatroon, maar ook daaronder op de blote huid zijn die strepen zichtbaar.
 5. Hun speeksel werkt ontsmettend
  Veel dieren gebruiken hun speeksel om wonden te reinigen, maar bij tijgers is dat extra nuttig. Het werkt niet alleen reinigend, maar ook desinfecterend.
 6. Nauwelijks de helft van de welpjes overleeft
  De welpjes van een tijger worden blind geboren. Ze kunnen enkel de geur van hun moeder gebruiken om haar te volgen. Als ze verzwakt zijn, raken ze achterop en sterven ze vaak aan honger of onderkoeling.
 7. Ze paren met andere grote katten
  Het bekendst is de lijger: een kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger. De lijger is de allergrootste katachtige ter wereld. Hij kan tot 450 kilo wegen. Dat is twee keer zoveel als de meeste leeuwen en tijgers. De lijger kan zich niet voortplanten.

Bron(nen):   Newsmonkey