Heb jij een fetisj? Barbievoetjes misschien?

Opinie
zondag, 23 oktober 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Voet-fetisjisten: je hoort er niet veel over, maar ze zijn talrijker dan je denkt. Sommigen kicken op het betasten van voeten, anderen op het zien van damesvoeten in een zwarte panty of schoenen met hoge hakken, op de geur van bedsokjes of op Barbievoetjes, want die zijn zo fijn met een lekker glad boogje.
Veel mensen hebben een fetisj. Als je een piercing opwindend vindt of sexy lingerie, kun je dat ook een fetisj noemen. De voet is bij mannen de meest voorkomende fetisj. Mannenbladen maken daar dankbaar gebruik van: rode schoenen met hoge hakken of kniehoge laklaarzen doen het altijd goed bij hun lezerspubliek. Vrouwen weten dat ook maar al te goed of dacht je dat ze voor de lol op stelten lopen? Overigens zijn er ook vrouwen die op vrouwenvoeten vallen. Die van mannen zijn minder populair.
Fetisjisme kan een parafilie zijn, een seksuele stoornis: als de enige manier waarop je een hoogtepunt kunt bereiken het betasten van kinderschoentjes is, dan is er iets niet in orde. Of neem nu de Amerikaanse voet-fetisjist die onlangs alweer gearresteerd werd, omdat hij vrouwen in winkels aansprak met de vraag of hij op hun tenen mocht zuigen. In de jaren '90 belandde hij al in de cel, nadat hij een vrouw vertelde dat hij haar voeten wilde afzagen om op haar tenen te sabbelen terwijl hij haar zag doodbloeden. Dat zijn uitwassen, maar in de meeste gevallen is er geen sprake van een afwijking. Er zijn zoveel mannen die vallen op borsten en billen, dus waarom niet op voeten? En als je thuiskomt na een lange werkdag is een partner die zachtjes je voeten masseert bepaald niet verkeerd, toch?