Islamisering. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker

Opinie
zondag, 13 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De katholieke Odaschool in Weert serveert dit jaar tijdens het kerstdiner alleen maar halalvlees voor de circa 400 leerlingen. Daarmee komt de basisschool tegemoet aan de wens van een tiental moslimgezinnen, schrijft De Dagelijkse Standaard. Het lijkt erop dat het kerstfeest het beste in (zelf)islamiserend Nederland naar boven brengt, vervolgt De Standaard. Waar eerder deze week de directie van de Haagse Hoge School in opspraak kwam toen deze besloot dit jaar geen kerstboom te plaatsen aangezien dit strijdig zou zijn met het multiculturele karakter van de school (op initiatief van leerlingen staat er overigens nu wel een kerstboom), is het dit weekend de beurt aan het bestuur van de rooms-katholieke (!!) Odaschool te Weert. Leest u even mee:
   De katholieke Odaschool in Weert serveert dit jaar tijdens het kerstdiner alleen maar halalvlees voor de circa 400 leerlingen. Daarmee komt de basisschool tegemoet aan de wens van een tiental moslimgezinnen.
   Het kerstdiner wordt elk jaar georganiseerd door de school in samenwerking met de oudervereniging. Volgens waarnemend directeur Margo Janssen heeft de Odaschool, waar een tiental leerlingen moslim is, uit praktische overwegingen besloten de kinderen alleen halalvlees voor te zetten. „De voorgaande jaren hielden we rekening met moslims en daarom moesten we het vlees voor hen scheiden. Nu iedereen halalvlees krijgt, hoeft dat niet meer.” Bovendien past de actie volgens haar juist in het christelijke gedachtegoed, want het is goed om met anderen rekening te houden. Jean Paul van der Donk, voorzitter van de oudervereniging, zegt dat er acht klachten zijn binnengekomen van boze ouders. Volgens hem is het belangrijk dat deze ouders snappen dat er niet uit geloofsoverweging gekozen is voor het moslimvriendelijke vlees, maar puur uit praktische overwegingen. „Daarnaast is het voor katholieken niet verboden om halalvlees te eten, terwijl dat andersom voor moslims wel het geval is.” Zie voor het verdere verloop en de achtergronden van deze uitstekende invoelende actie van het schoolbestuur van de Odaschool de Dagelijkse Standaard.