Vrouwen nemen vrouwen de maat

Opinie
door Admin
zondag, 21 juni 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Goed nieuws voor mannen met een zorgeloos en opppervlakkig karakter. En slecht nieuws voor mannen die streven naar macht en invloed. Want dit lezen we vandaag in The Sunday Times: wat mannen vinden van het lichaam van een vrouw, doet er niet toe.
Columniste Shane Watson beschrijft hoe ze zich straks in het zwembad of aan het strand weer druk moet maken om de zeer kritische of zelfs dodelijke blikken van andere vrouwen: is haar figuur wel goed? Kan ze zich wel vertonen in een bikini?
Natuurlijk, op dergelijke plekken zitten ook allemaal mannen, maar die zijn - als het er op aankomt - weinig kritisch op het vrouwenlichaam. Iets te dik? Prima in orde. Niet de maten van een fotomodel? Een kniesoor die daar iets van zegt.
Vrouwen laten zich weinig gelegen liggen aan wat mannen zeggen. Er is immers geen reden een man te geloven; als hij een compliment geeft is dat waarschijnlijk om van het gezeur af te zijn. Of hij heeft niet echt goed gekeken, en zei maar wat.
Nee, wat er toe doet, dat is wat vrouwen van vrouwen vinden, aldus Shane Watson. En die stellen elkaar in beginsel onmogelijke eisen. Het moet altijd nog slanker en nog dunner.
Jammer eigenlijk - dat het meer gemoedelijke oordeel van een man er in het geheel niet toe doet.
Bron(nen): The Sunday Times