Veilig werken van top tot teen

Partnerposting
zaterdag, 27 november 2021 om 11:06
pexels photo 1216589
Om veilig te werken in elke omgeving heb je de juiste werkkleding nodig. Het is belangrijk om de juiste eigenschappen te stellen aan je werkkleding zodat je goed beschermd bent. Verschillende beroepen nemen bepaalde risico’s met zich mee. Dit kunnen allerlei beroepen zijn. Van een bouwvakker tot een kapitein van een vrachtschip, elk beroep heeft zijn eigen vereiste. Om de juiste werkkleding voor jouw beroep te hebben moet je nagaan wat jij nodig hebt. Als je verzameld hebt wat je nodig moet hebben om jouw beroep uit te voeren kun je gaan shoppen. Maar, waar kun je deze werkkleding en werkschoenen kopen? En wat heb je allemaal nodig? We helpen je een eindje op weg met onze adviezen.
De juiste outfit
Verschillende aanbieders verkopen allerlei werkkleding die speciaal zijn ontworpen voor bepaalde beroepen. Veel mensen zullen direct denken aan werkkleding die gemaakt is om scherpe of zware voorwerpen tegen te houden tijdens het werk. Dit hoeven niet de enige voorwaardes te zijn voor werkkleding. Dit kan bijvoorbeeld ook een reflecterende stof zijn of een bepaalde kleur. Daarnaast kunnen brand- of schokwerend ook voorwaardes zijn voor werkkleding. Check van te voren bij jouw bedrijf wat de richtlijnen zijn voor werkkleding. Zo weet je zeker welke voorwaardes voor jou van toepassing zijn.
Persoonlijke beschermingsmiddelen 
Naast werkkleding en werkschoenen kunnen andere producten tevens nodig zijn voor het uitoefenen van jouw beroep. Deze producten zijn er om jouw veiligheid te waarborgen op de werkvloer. Denk hierbij aan veiligheidshelmen op een bouwplaats. Een ander voorbeeld zijn valhelmen, voor als je op grote hoogte of diepte moet werken. Op verschillende plekken is het belangrijk om extra goed zichtbaar te zijn. Dit soort werkplekken hebben meestal hesjes om extra op te vallen tijdens bepaalde werkzaamheden.
Een handige checklist
Je wilt natuurlijk dat je niets over het hoofd ziet als het gaat om veilig werken. Daarom hebben wij een handige checklist voor je opgesteld. Zo weet je zeker dat jij veilig kunt werken op jouw werkplek.
  • Bescherm hoofd, voorhoofd en nek met een hoofddeksel
  • Draag een zonnebril om de ogen te beschermen
  • Bescherm rug en schouders met luchtdoorlatende kleding
  • Breng regelmatig zonnebrand crème aan op onbedekte delen van de huid
  • Integratie van airconditioningsystemen in voertuigen en bouwmachines
  • Het dragen van kleding zoals sjaals, handschoenen en mutsen tijdens koudere maanden
Hopelijk vind je met bovenstaande informatie de juiste werkkleding voor jouw beroep. Succes met de zoektocht naar de ideale werkoutfit!