‘Kamerlid Hilkens bedreigd om verbod op hoerenbezoek’

PvdA-Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens, die zich deze week uitliet over een mogelijk verbod op hoerenbezoek, is de afgelopen dagen door tegenstanders bedreigd. Dat meldt Nieuwe Revu op basis van bronnen rond de politica. Hilkens is op dit moment in Zweden om 'het Zweedse model' te bestuderen, waarin het strafbaar is gesteld om te betalen voor prostitutie. Hilkens heeft meerdere e-mails ontvangen van mannen die haar dreigen met ernstig lichamelijk letsel en haar aanraden niet de straat op te gaan 'want dan kan het wel eens slecht aflopen'. Hilkens: 'De reacties zijn soms heel heftig. Dat is bijzonder intimiderend. Maar verder ga ik er niet op in, omdat dit alleen maar afleidt van mijn doel: het vinden van een passende aanpak van onvrijwillige prostitutie.'

Bron(nen):   Nieuwe Revu      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. John

    Bedreigen schijnt de nieuwste meest populaire hobby te worden in Nederland. Schandalig zedelijk verval vind ik dat.
    Wat niet verlet laat dat ik de reis van Hilkens naar Zweden zinloos en geldverspilling vind.
    Het is idioot om in een land dat prostitutie bij wet heeft gelegaliseerd strafbaarstelling van het gebruikmaken ervan te willen invoeren. De PvdA ideeën voor de Amsterdamse wallen zijn naIef, onzinnig en onuitvoerbaar. Politie heeft geen capasiteit om op prostituanten te gaan jagen. Mensenhandelaren kunnen ze beter achteraan gaan, maar zelfs dat lukt nog niet best.
    Edele bedoelingen, maar verdacht als afleiding van andere nare dingen waaraan PvdA nu alle medewerking verleent. De hoertjes zijn de klos, worden dubbel genaaid, excusez le mot, maar in het kader van dit onderwerp passend.

Reacties niet toegestaan