Snowden loog waarschijnlijk (al) bij zijn sollicitatie

NSA onderaannemer Booz Allen Hamilton nam Edward Snowden in dienst terwijl er twijfels waren (of in ieder geval nu zijn) over zijn CV en beweringen tijdens zijn sollicitatie. De toekomstige klokkenluider zei bijvoorbeeld dat hij een deel van zijn IT-opleiding had genoten bij de  Johns Hopkins University, maar in de archieven van die prestigieuze universiteit komt hij niet voor. Hij zei ook dat hij aan de universiteit van Liverpool een masters had behaald. Maar dat schijnt ook gelogen. Een woordvoerder van die universiteit zegt dat hij daar geen graad heeft behaald, zoals hij beweert. De vraag is overigens hoe deze verhalen over de 'leugens' van Snowden in de Amerikaanse media belanden. Het is niet onredelijk te veronderstellen dat op hoog niveau wordt gewerkt aan het ondermijnen van de geloofwaardigheid van Snowden

Bron(nen):   USA Today      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Wat ben je als geheime dienst waard als je als niet het CV van je werknemers even kan nalopen?

 2. Prikker

  Kom op zeg WEL… laat je niet zo gebruiken voor dit soort zwartwaspraktijken….
  Toon een beetje karakter…

  • Dutchy

   Allemaal waar en bovendien zegt dat nog niks over de kern van het betoog van de heer Snowden, dat zie ik nergens ontkent worden, slechts gedownplayed.

   (in antwoord op Prikker)
  • Heldoppantoffels

   Met je eens hoor, alleen volgens mij staat in de laatste alinea van het stukje ook de twijfel aangaande de ‘uitgelekte’ informatie.

   Het is echt heel bizar hoe mensen die de wil van de grote machten ondermijnen, plotseling zwart gemaakt worden of erger nog…plots sterven tijdens een ongeluk.

   Neem Danny Jowenko die verklaarde eigenlijk dat het instorten van gebouw nummer7 tijdens 9-11 niet klopt, stukje van de uitzending van Zembla:
   https://www.youtube.com/watch?v=877gr6xtQIc

   Nadat hij een tijd lang als expert bleef vasthouden aan de ingenomen stelling, stierf hij ineens als gevolg van een auto ongeluk. Ieder zijn eigen mening hoor, maar connect the dots, hoeveel toevalligheden kunnen er zijn.

   Hier een stukje van 2 ex ministers over het onderwerp in een reportage van eenvandaag:

   http://www.eenvandaag.nl/buitenland/oorlog-tegen-terreur/29834/9_11_aanslag_of_geschenk_uit_de_hemel_

   (in antwoord op Prikker)
 3. Dino Lourbridge

  Hoezo vreemd? Als die rare diensten gegevens mogen hacken, toevoegen of verwijderen is er nergens meer informatie te vinden als ze dat willen.

Reacties niet toegestaan