Hugo de Jonge is duizenden haatberichten en bedreigingen zat: zet reacties op Twitter uit

Tien dagen geleden noemde Wilders hem een 'gestoorde gek' op Twitter vanwege zijn pleidooi voor woningen voor statushouders. Dit was het startsein voor duizenden scheldpartijen en bedreigingen aan het adres van minister Hugo de Jonge. Nu is hij het zat en blokkeert hij alle reacties.

De Jonge diende de PVV'er van repliek: “Beledigen, schelden, opruien. Destructieve en giftige politiek. Het leidt tot niets, behalve tot meer haat en polarisatie”, schreef hij. Prompt kreeg hij 5909 voornamelijk anonieme en negatieve reacties om de oren.

“Een bloemlezing uit de reacties van vandaag…dat bedoel ik dus: het leidt tot niets, behalve tot meer haat en polarisatie”, aldus de minister van Wonen. De scheldpartijen en bedreigingen zijn niet mals. Anonieme toetsenbordhelden schrijven onder andere: “Vieze duivel ben je”, “Je moet voor tribunaal, hopelijk de doodstraf. Ik hang je op, lul”, “smerige landverrader”, “Jij verdient de dood”, “Hoe moet dat straks met je kinderen als jij er niet meer bent, Hugo?”

Het lijkt erop dat de veelal negatieve en niet zelden strafbare reacties onder een anti-FVD-tweet en honderden beledigingen naar aanleiding van zijn optreden in EO-programma Adieu God? de druppel zijn geweest voor De Jonge. Hij geeft aan dat hij voortaan de reactiemogelijkheid onder zijn tweets uitzet.

“Elke dag opnieuw zie ik onder m'n posts een eindeloze stroom aan berichten vol haat, gescheld en erger. Daaraan wil ik geen podium bieden, want het leidt tot niets, behalve tot nog meer haat, gescheld en erger. Daarom schakel ik de reactiemogelijkheid onder mijn tweets voortaan uit. Gelukkig zijn er vele andere manieren om met alle mensen van goede wil in gesprek te blijven”, aldus Hugo de Jonge.