Rutte-2 versie 2.0: Kabinet is er uit…nu maar hopen dat De Telegraaf ook akkoord gaat

"Ik heb een fout gemaakt," zegt Rutte. Het was een fout idee om de inkomensverschillen te verkleinen via de ziektekostenpremie. "Ik had beter door moeten vragen naar effecten voor de middeninkomens", biechtte Rutte op Maar het kabinet is er uit. De door de VVD-aanhang, via De Telegraaf (of andersom) gewraakte verandering in de ziektekostenverzekering, is vervangen door een verhoging van de belasting voor de mensen die wat meer verdienen. In de 2e versie van het regeerakkoord is dat geregeld . De arbeids- en heffingskorting gaat voor de laagst betaalden omhoog, zodat zij minder belasting betalen, en de hogerbetaalden krijgen juist minder korting, zodat ze meer belasting gaan betalen De algemene heffingskorting over het inkomen in de tweede en derde schijf wordt met 3% afgebouwd naar ruim € 1000 in 2017 Er komt wat minder nivellering dan eerst. Maar in ruil daarvoor krijgt de PvdA 250 miljoen om de versobering van de WW te verzachten.    

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. malky

  Je verwacht het niet, belasting verlaging beloven, dan verhogen.
  Verfrissend dat eerlijke verhaal.

 2. Madman

  Hij lacht net als zalm…dat beloofd wat

  • wezijnniethetzelfde

   dank en heel eng zo’n gebit, volgens mij zitten de haaientanden achter zijn voortanden

   (in antwoord op Madman)
 3. Apekool

  Dat zijn nog eens fraaie excuses van het type “het spijt me enorm agent, dat u me gepakt hebt”.
  Het spijt R dus niet dat hij tegen alle liberale principes in foute maatregelen neemt, da’s wel een beetje jammer en belooft weinig goeds voor de toekomst.

 4. Madman

  Draai rutte anders even om, en je heb wat hij is…

 5. besserwessie

  Ze zijn eruit, de nivellering wordt op andere wijze voortgezet.

 6. Karel Kweker

  Tja, recht in je bek lachen ze je uit, terwel ze je zakken leeg kloppen…

  Beetje jammer dat het zo moet. met deze bezuinigingen maken ze zoveel meer kapot dan ons lief is. studeren word moeilijk/onmogelijk gemaakt in een land die een kennis economie wil opbouwen.

  Toeristen die geen jointje mogen kopen,. geen legalisatie van de teelt, kijk naar Amerika,

  Daar zijn nu 2 staten waar het legaal is. veel verder dus als hier in Nederland waar we 5 plantjes gedogen, en dat je 5 gram wiet mag kopen in een shop die het vanuit de lucht moet plukken want inkopen mag niet. Regel dit eens goed,. heef er belasting en accijnzen op,

  Doe wat de Pvda zegt in hun verkiezingsprogramma behandel het als alcohol. Niet dat ik het daar helemaal mee eens ben. Maar denk dat het ons economisch wel te goede zou komen. en dat de acceptatie voor cannabis, en vooral de medicinale cannabis groter zou worden.

  Gr Karel kweker van wietforum.eu

 7. wezijnniethetzelfde

  LACHEBEK 1

 8. wezijnniethetzelfde

  nog 5 miljard eraf en maar blijven lachen, bij al die endorfine in zijn lijf, blijft hij opgewekt,
  vrolijk en een hele lieve jongen, die meehelpt een maatschappij e.a. Spanje/ Portugal te laten imploderen. Het zijn de Jan Klaassens van Brussel

Reacties niet toegestaan