Wilders: Rutte is de koning van de wisselende politieke contacten

Premier Rutte schaadt de politiek door de ene na de andere verkiezingsbelofte te breken. Dat stelt PVV-leider Wilders in een interview met De Telegraaf dat morgen verschijnt. Volgens Wilders wordt de kloof tussen burger en de politiek door het handelen van Rutte verder vergroot. Wilders: 'Dat schaadt in eerst instantie de VVD, maar ook de hele politiek. Rutte heeft een grens overschreden.' Waarom zouden mensen nog vertrouwen hebben in politici als ze op alle punten het tegenovergestelde doen van wat ze beloven?, vraagt Wilders zich af. 'Mensen zijn woest.' 'Rutte is wel een glimlachende aardige man, maar hij verkoopt zijn ziel en zaligheid om in het Torentje te mogen blijven. Hij is de koning van de wisselende politieke contacten. Hij bedrijft politieke polygamie.' Opmerkelijk dat De Teleraaf veel aandacht aan Wilders schenkt: de krant voert al weken campagne tegen Rutte en de VVD.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Toch grappig dat de man die twee jaar geleden op de dag na de verkiezingen – nog voor hij aan tafel zat met zijn toekomstige coalitie/gedoogpartners – zijn breekpunt over de AOW opgaf, nu anderen verwijt in onderhandelingen met een coalitiegenoot en/of met zijn Europese partners hetzelfde te doen.

 2. Jannie Ooms

  Heel bijzonder dat Wilders dit nu zegt, de man die zijn onwrikbare AOW-standpunt twee jaar terug zonder aarzelen inruilde voor een gedoogpositie.
  De man ook die door een verkeerde inschatting ervoor zorgde dat er nu een kabinet zit dat precies het tegenovergestelde doet van wat hij beoogde.

 3. Bart Matthesius

  De hypocrisie terzijde: wilders heeft wel een punt.

 4. malky

  Dat wat door moet gaan voor Democratie in coalitieland Nederland is niet meer dan een schijnvertoning.
  Er zijn maar weinig mensen die zich nog vertegenwoordigd voelen, en dit kabinet spant de kroon.

 5. Anna

  André Somers . Wilders heeft in ieder geval de AOW-leeftijd weten te bekorten van 65 naar 66 in plaats van 67. Wilders “heel veel mensen snappen nu waarom we niet akkoord zijn gegaan met het pakket uit het Catshuis”. Uitstekend dat Wilders er niet in mee stemde.

 6. Conformer

  Zegt het enige lid van zijn partij.

Reacties niet toegestaan