'Aardbeving Haïti gevolg van pact met de duivel'

Politiek
door Menno Grootvelddonderdag, 14 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De conservatieve Amerikaanse evangelist Pat Robertson, die ooit (in 1988) de Republikeinse nominatie voor het presidentschap in de wacht probeerde te slepen, heeft gisteren op zijn televisiezender CBN (Christian Broadcasting Network) zijn eigen lezing gegeven van de oorzaak van de aardbeving op Haïti. Hij meent dat de natuurramp het gevolg is van een pact met de duivel dat de Haïtianen eind 18de eeuw hebben gesloten om van de Franse overheersing af te komen.
In de uitzending zegt hij letterlijk: “Op Haïti is lang geleden iets gebeurd, waar de mensen het misschien liever niet meer over hebben. Ze zaten toen onder de knoet van de Fransen … en kwamen bijeen om een pact met de duivel te sluiten. Ze zeiden: ‘We zullen u dienen als u ons bevrijdt van de Fransen.’ En de duivel zei: ‘Goed, dat is een deal.’ Sindsdien zijn ze getroffen door een onafgebroken reeks rampen.”
Je kunt natuurlijk je schouders ophalen over zoveel flauwekul, maar dat is iets te makkelijk, want in de VS worden dit soort idioten wel degelijk serieus genomen. Zo zal Robertsons protegé Bob McDonnell deze week worden ingezworen als de nieuwe gouverneur van de Amerikaanse staat Virginia. En laten we niet vergeten dat de door Robertson opgerichte Christian Coalition een onontbeerlijke steunpilaar is voor iedere Republikein die president van de VS wil worden.
Bron(nen): Politico