CU-leider Segers liet formatiedocument van CDA en VVD in trein liggen

Politiek
woensdag, 17 november 2021 om 9:55
welingelichtekringen header 1
VVD en CDA waren het eind september al eens over een regeerakkoord. Dat blijkt uit een document dat ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers in de trein liet liggen en vervolgens bij de Volkskrant belandde. In het conceptregeerakkoord staan maatregelen om de woning-, klimaat- en stikstofcrisis aan te pakken.
Ook moet er gratis kinderopvang komen voor 'de meeste mensen' en een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. Verder moeten er meer migranten worden toegelaten. "We hebben oprecht geprobeerd ook het politieke programma van D66 recht te doen", schrijven VVD en CDA in het stuk dat de formatie-impasse moest doorbreken. Het document dateert van 26 september, toen informateur Remkes nog een minderheidskabinet met VVD, CDA en D66 onderzocht.
Het was ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers die het document in de trein liet liggen, zo bleek vanochtend. Op Twitter schrijft hij: "Het stomste wat je kan overkomen.. Ik reis met de trein op en neer naar Den Haag. Dat is een fijne manier van reizen en gaat bijna altijd goed. Maar nu ging het een keer heel erg fout. Ik ben een mens en heb iets heel doms gedaan. Sorry.."