Dr. Marcel Levi pleit voor deltaplan IC-capaciteit

Politiek
door anp
dinsdag, 21 december 2021 om 6:56
anp 442162559
Er moet een nationaal plan komen om de Nederlandse ic-capaciteit structureel uit te breiden. Daarvoor pleit NWO-voorzitter Marcel Levi in De Telegraaf.
Volgens Levi is het de hoogste tijd voor actie nu ons land op dat vlak nog altijd slecht scoort in Europa en we mede daardoor inmiddels alweer in een harde lockdown beland zijn.
„Gooi er landelijk meer geld tegenaan en schets een duidelijk perspectief van waar je naartoe wilt en hoe je dat wilt doen”, zegt Levi. „Dan geef je een signaal af dat er wat gebeurt.” Ook moet het beroep van ic-verpleegkundige volgens hem aantrekkelijker worden gemaakt met een beter salaris en meer zeggenschap.
Een andere aanpak van het personeelstekort komt van arbeidsbemiddelaar Otto Workforce, die op het punt staat 200 Filipijnse ic-verpleegkundigen naar Nederland te halen. In het tweede kwartaal van 2022 zouden ze kunnen instromen. „Er zal beter betaald moeten worden, er moet meer instroom in de opleiding komen, meer inspraak enzovoorts. Maar extra werkkracht binnen de grenzen halen helpt wel”, zegt directeur Frank van Gool in De Telegraaf.
Bron(nen): De Telegraaf