Huwelijksleed bij de familie-Edwards

Politiek
door Admin
donderdag, 28 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Elizabeth Edwards heeft haar man John Edwards in de steek gelaten. Vorige week maakte Edwards (eerder presidentskandidaat voor de Democraten en beoogd vice-president van John Kerry, de flipflopper) bekend dat hij de vader is van een kind van zijn voormalige minnares. Van de politieke carriere van Edwards was inmiddels helemaal niets meer over. Het kind, een meisje, is de vrucht van een affaire met ene Rielle Hunter, een vrouw die van Edwards de toezegging had gekregen dat hij op enig moment met haar zou gaan trouwen. Maar nu nog niet. Eerst moest zijn eigen vrouw (Elizabeth, getrouwd sinds 32 jaar, 4 kinderen) die aan kanker leed, zijn overleden. Bij die trouwgelegenheid - zo beloofde Edwards de aanstaande bruid - zou er groot worden uitgepakt, met op het  huwelijksfeest muziek van Dave Matthews Band. Behalve een liefdesrelatie was er ook een zakelijke band. Zo betaalde het politieke actiecomite dat Edwards steunde in zijn verkiezingsstrijd 100.000 dollar aan Hunters video- productiemaatschappij voor 'allerlei werkzaamheden.'  Daarna werd nog eens een kleiner bedrag overgemaakt. Ook zou ze een nieuwe BMW hebben gekregen.
Al langere tijd moest Edwards zich verweren tegen de verdenking dat hij een schaduwgezin had. Nog in de zomer van 2009, tijdens een interview met ABC News, ontkende hij dit feit en zei dat een vaderschapstest hem in het gelijk zou stellen. Wat bleek? Edwards had een medewerker bijna zover gekregen dat die alles in het werk zou stellen om de uitkomsten van een vaderschapstest te manipuleren.
Waarom maakte Edards vorige week bekend dat hij elders nog een kind had? Een dezer dagen verschijnt een boek over de hele kwestie en er viel niets meer te redden. Auteur van het boek is de voormalige naaste medewerker van Edwards die aanvankelijk nog naar buiten trad als 'de echte vader' van de baby in de hoop dat zo de carriere van zijn baas kon worden gered. Volgens een verkiezingspoll is John Edwards inmiddels de minst populaire politicus van het land.
Bron(nen): The Times