Jacht op rebellenleider Kony via YouTube

Politiek
door Admindonderdag, 08 maart 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Kony leidt een militie in de jungle van Oeganda. Hij wordt door het Internationale Gerechtshof gezocht vanwege ernstige wreedheden. Hij en zijn bende ontvoerden honderden kinderen die gedwongen werden te vechten of als seksslaven werden gebruikt. Inmiddels is Kony’s militie van enkele duizenden geslonken naar ongeveer 250 en is nu opgedeeld in meerdere kleinere groepen maar, zo zegt de woordvoerder van het officiële Oegandese leger: ‘Hij is een monster en hij moet vervolgd en opgehangen worden.’ Zo’n 100 Amerikaanse speciale troepen zijn in vier landen in centraal Afrika naar Kony op jacht. Hij is voor het laatst in de Centraal Afrikaanse Republiek gezien.
Wie droomt er nu niet van een YouTube video over jezelf die in no-time viral gaat? Joseph Kony in ieder geval niet. De Oegandese rebellenleider leefde de afgelopen jaren in relatieve anonimiteit, tot een marketing campagne van Invisible Children een dertig minuten durende minidocumentaire online zette.
De marketingcampagne van Invisible Children mag zeer geslaagd worden genoemd; op YouTube is het al meer dan 32 miljoen keer bekeken. Volgens de oprichter resoneert de oproep bij de kijkers.
Bron(nen): AP Kony2012