Kopenhagen: 1.200 limo's, 140 privé jets, veel kaviaar

Politiek
door Admin
maandag, 07 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Op een normale dag verhuurt Majken Jorgensen, manager van het grootste limo-verhuurbedrijf in Kopenhagen, 12 grote wagens. Maar tijdens de klimaattop 'om de wereld te redden' zijn het er 200. In totaal zijn er zo'n 1.200 limousines geboekt en alleen al de Franse delegatie bestelde er 42. Ijlings zijn er auto opgehaald uit Zweden en Duitsland.
En dat is nog niet eens het gehele wagenpark dat wordt uitgerold voor de klimaattop. Want er zijn ook 5 elektrische auto's geboekt.
Op het vliegveld van Kopenhagen worden 140 extra privé jets verwacht. Daar zitten regeringsleiders en andere hoge functionarissen in, maar ook sterren als Leonardo DiCaprio, Daryl Hannah, Helena Christensen en de eeuwige Desmond Tutu.
Ook in de prostitutiebranche wordt extra bedrijvigheid verwacht (98 wereldleiders, 15.000 delegatieleden en 5.000 journalisten zijn van de partij). Eigenlijk is er dus niets wat een succesvolle conferentie in de weg kan staan.
Wel meent een hoge Britse functionaris dat het tijd is om niet steeds in apocalyptische termen over het klimaat te spreken, want daar zouden mensen weleens genoeg van kunnen krijgen.
Want bedenk wel: "If Martin Luther King had come along and said 'I have a nightmare,' people would not have followed him."