Obama verliest blanke kiezers

Politiek
door Admin
vrijdag, 22 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Interessante analyse van Pat Buchanan (foto), twee keer republikeins kandidaat voor de presidentsverkiezingen en een conservatief van naam.
Buchanan probeert erachter te komen waar de kiezers van Barack Obama zitten, afgaande op de laatste uitslagen in Massachusetts. In de hoop dat de Republikeinen zo meer te weten komen over de mogelijkheden die zich in 2012 zullen voordoen. Bij de vorige presidentsverkiezingen kreeg Obama landelijk 24 keer zoveel stemmen van zwarten als McCain. Bij de Hispanics was dat 2 op 1 en van de blanken stemde 44 procent op Obama.
In Massachsetts kreeg Obama bij de presidentsverkiezingen maar liefst 79 procent van alle blanke kiezers achter zich. Maar nu bij recente verkiezingen voor de Senaat Scott Brown (Republikein) de overwinning behaalde, moet in deze overwegend blanke staat wel sprake zijn van een verschuiving.
Buchanan haalt er nog enkele recente 'lokale' verkiezingen bij en concludeert dat blanken bezig zijn zich van de president af te keren. Waarom? De witte middenklasse zag hoe in een jaar tijd miljoenen banen verloren gingen en intussen spant de president zich in voor een zorgstelsel voor de allerarmsten. Dat wordt hem niet in dank afgenomen en zoiets leidt, aldus Buchanan, tot 'angry white folks.'
Bron(nen): WorldNetDaily