Uitschrijfservice RK-kerk krijgt haatmail van priesters

Op zijn website katholiek.nl legt Eric van den Berg mensen, die willen uittreden uit de RK-kerk, uit bij welke instanties ze moeten aankloppen. Je vindt er ook voorbeeldbrieven om dat te regelen. Als je bij Google zoekt op 'uitschrijven katholieke kerk' staat de pagina tussen de eerste zoekresultaten. De pagina bestaat al jaren. Het is een rooms-katholieke website, die de hele breedte van de RK-kerk wil laten zien: hoe je katholiek kunt worden, welke geweldige kanten er aan het geloof zit en ook de mindere kanten dus. 'We bieden duizenden pagina's nieuws en achtergronden over het katholieke geloof: van paus tot individuele geloofsbeleving en inspiratie. We vinden het netjes om ook uitschrijfinformatie aan te bieden. Om die reden past deze pagina over het uitschrijven uit de katholieke kerk er gewoon bij', meldt de website. Sinds kort ontvangt Van den Berg regelmatig verwensingen, o.a. van priesters en andere rooms-katholieke geestelijken. Trouw had inzage in de correspondentie. Sommige mails zijn uitgesproken agressief: 'Ik hoop dat je onder de trein komt'.

Bron(nen):   Trouw  katholiek.nl    

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Weet niet hoor, maar als iemand zich uitschrijft omdat-ie niet meer gelooft, is het volgens mij een beetje zinloos om dan te gaan roepen dat je hoopt dat-ie in de hel zal branden.

  ‘t Is natuurlijk een ander verhaal als iemand zich uitschrijft omdat-ie de homofobe paap niet trekt.

  Verder wel goed en eerlijk dat het uitschrijvingsproces op zo’n website staat. Liever had ik een irritante pop-up gezien die je pas weg kunt klikken, als je je uitschrijft.

  Ben trouwens wel benieuwd of de islam ook zo’n uitschrijfservice heeft. Of misschien hadden ze dat wel, maar zijn de makers ervan inmiddels onthoofd.

 2. janneke123

  Pas op met geestelijken met een kort lontje…

Reacties niet toegestaan