Nederlandse miljonair gedwongen te kamperen voor zijn eigen huis

De steenrijke Nederlander Christiaan van Assendelft van Wijck kampeert al bijna een week voor zijn Villa Rose in het Belgische Schilde om te voorkomen dat de huurders doorgaan met het verkopen van de inboedel. Van Assendelft van Wijck bouwde de zelfontworpen Engelse cottagevilla drie jaar geleden. In eerste instantie zou hij er zelf gaan wonen. ‘Door privéomstandigheden kwam dat er niet van en ik verhuisde naar Curaçao, waar ik nu nog altijd woon', aldus de miljonair. Om de verkoop van zijn villa vlot te laten verlopen, sloot de Nederlander een verkoop- en aankoopbelofte met Mountain View Capital AG, een vennootschap in Zwitserland. Via dat vennootschap werden mensen gevonden die de villa wilden overkopen. ‘Die mensen mochten voorlopig tegen een maandelijkse vergoeding in de villa wonen en konden die daarna aankopen voor 3.175.000 euro. Alles staat op papier, maar al van in het begin braken ze de ene belofte na de andere en betaalden ze niets', vertelde de man aan Gazet van Antwerpen. Vanuit Curaçao kon hij niet veel doen, maar toen hij vorige week een telefoontje kreeg van de wijkagent in Schilde was de maat vol. ‘De wijkagent vroeg of ik wist dat mijn villa helemaal gestript werd en de keuken net in een vrachtwagen was geladen?' Dat was niet het geval. Van Assendelft van Wijck nam het eerstvolgende vliegtuig naar België om zelf te zien hoe het vork in de steel zat. ‘Na lang aandringen, liet die vrouw mij woensdag binnen in mijn villa.' De miljonair was geschokt door wat hij aantrof. ‘Er lag een bromfiets op mijn 17e eeuwse vloer, de bijkeuken is uitgebroken en doorverkocht en de hele kelderverdieping zit vol honden en is volledig ondergepoept. Zelfs de natuurstenen tuinklinkers en de dekstenen van de vijvers zijn uitgebroken', aldus de Nederlander. Hij kampeert nu voor de villa om te voorkomen dat de huurders nog meer zaken uit zijn villa doorverkopen.

Bron(nen):   Nieuwsblad      

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. gejo

  Ook miljonairs hebben recht op bescherming tegen asoos

  • Loobs

   Inderdaad. Ik verwacht echter dat hoon en leedvermaak hem ten deel zullen vallen, want vermogen, eigendom, filantropie zijn weer vieze woorden geworden. Krankzinnig dat hij zelf voor politieagent moet spelen.

   (in antwoord op gejo)
   • John JohnN

    Geld maakt niet gelukkig

    (in antwoord op Loobs)
    • Loobs

     Dat moet ieder voor zich uitmaken. Of bedoel je dat de dieven in kwestie meneer Van Assendelft gelukkig wilden maken door hem te bestelen?

     (in antwoord op John JohnN)
     • John JohnN

      Ik bedoel alleen wat er staat.
      Toch maar uitleg? Als men denkt dat de hoeveelheid cash de belangrijkste factor voor levensgeluk is, komt men vaak bedrogen uit. Al ben je welgesteld ben je nooit gevrijwaard voor misere. Dat is de beste troost voor mensen die minder pecunia hebben,

      (in antwoord op Loobs)
     • Jannie Ooms

      Niemand is ooit gevrijwaard van misère. Dat is zo. Maar toch is dat maar een schrale troost.

      Als het me in het leven zou tegenzitten en ik het voor het kiezen zou hebben, ben ik liever rijk en ongelukkig, dan arm en ongelukkig.

      (in antwoord op John JohnN)
 2. John JohnN

  Bezit roept hyena’s op. Daarom veranderen steeds meer dorpen van de rijken in concentratiekampen met hoge muren en gewapende bewaking.

  • Loobs

   Moet je eens gaan kijken naar de tokkiedorpen in de Zaanstreek of de Mijnstreek. Allemaal blaffende honden, camera’s, hekken. Zal meer met iemands persoonlijkheid te maken hebben, dan met daadwerkelijk exorbitant bezit.

   (in antwoord op John JohnN)
   • John JohnN

    Bang voor afrekening misschien. Zo heeft iedereen zijn reden om bang te zijn.

    (in antwoord op Loobs)
 3. j g

  Deze man schijnt zelf een oplichter te zijn, kijk maar eens bij de reacties op Geen Stijl.
  Het is jammerlijk hoe slecht journalisten hun onderzoek plegen. Het was al voldoende om de naam van deze man in Google op te zoeken waardoor berichten over oplichting naar voren komen.

 4. Genuine_Defector

  Schilde, België. Net over de grens. Vermogende man, maar niet zo vermogend dat ie in Zwitserland gaat wonen. Ruikt naar een fiscaal gelukszoekertje. Ik weet het natuurlijk niet, want het blijkt nergens uit het artikel.

  Maar het heeft er wel de schijn van. Ik moet altijd hard lachen om zulke mensen. Heel erg lang en hard. Heb je genoeg poen, ga je in België wonen. Nou ja, ik zal het wel nooit begrijpen.

  Maar goed, neemt natuurlijk verder niet weg dat hij geen last hoort te hebben van hufters. Zoals niemand daar last van hoort te hebben.

  Edit: ik lees hieronder dat hij zelf een oplichter zou zijn. Mocht dat waar zijn, dan heb ik verder geen medelijden met hem. Ik heb echter niet zo heul veul zin om de beste man te gaan googelen. Daar vind ik het allemaal te oninteressant voor.

 5. M Tex

  Pak een wapen en schiet er een of twee neer, de rest rent weg met de staart tussen de benen.

Reacties niet toegestaan