Mogen we nog op vakantie deze zomer?

Samenleving
donderdag, 23 april 2020 om 10:04
welingelichtekringen header 1
Dat de vakantie naar Spanje of Italië deze zomer niet doorgaat, daar hebben de meeste mensen zich wel bij neergelegd, maar kunnen we misschien in eigen land nog ergens naar toe? Als het aan de campings ligt wel.
Ze zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat iedere campinggast een eigen wc en douche tot zijn beschikking heeft. Camping Uylkens Hof in Emst is zelfs al open. "Ik heb ruime plekken en er hangen bordjes met 'houd 1,5 meter afstand'", zegt eigenaar Rogier den Uyl. "De gemeente is twee keer komen controleren en alles was goed."
Wat HISWA-RECRON, de branchevereniging voor watersport en recreatie betreft, blijft het daar niet bij. In eigen land zou vakantie moeten kunnen. "Wat ons betreft kan iedereen lekker in Nederland op vakantie, met wat aanpassingen en volgens de anderhalvemetereconomie", zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws.
BuitenlandIs er zelfs nog kans dat we naar het buitenland kunnen? Premier Rutte was duidelijk: de maatregelen gelden tot 20 mei. Daarna zien we verder. "Op dit moment weet niemand wanneer je weer enigszins de ruimte en vrijheid krijgt om weer naar het buitenland te gaan", zegt een woordvoerder van ANVR, de vereniging van reisorganisatoren. "Het is niet alleen belangrijk wat er in Nederland gebeurt. Al zouden de regels in Nederland soepeler worden, dan kun je ook niet meteen naar alle landen reizen."
De ANVR verwacht niet dat alle Europese landen gelijktijdig weer toeristen toestaan. "Het zal niet zo zijn dat heel Europa in één keer zal zeggen 'wij zijn weer open'", aldus de woordvoerder. "We verwachten maatregelen per land en misschien zelfs verschillende maatregelen voor verschillende regio's in een land."
Bron(nen): RTL Nieuws