Frank R. was een “rare, onverzorgde man, die zich afzonderde, drugs gebruikte en bier dronk.’

De 48-jarige Frank R., de man die digitaal honderden meisjes heeft misbruikt, is voor de mensen bij wie hij jarenlang in een flat in Cuijk heeft gewoond, een grote onbekende. Hij wilde met niemand contact. De buurt is blij dat zijn flatje recent is leeggehaald en er een nieuwe bewoner komt.

Frank R. woonde op de vierde verdieping van de flat aan het Fazantenveld. Een buurtbewoonster typeert hem als een rare, onverzorgde man, die zich afzonderde, drugs gebruikte en bier dronk. De politie kwam er regelmatig over de vloer, zegt ze. Een 17-jarig meisje dat een paar verdiepingen lager woont, zegt dat hij haar wel eens heeft gevraagd naar welke school ze gaat.

Buurtbewoners hebben in mei politie, recherche en mannen in witte pakken gezien. Pas vorige week werd de buurt duidelijk dat de man was opgepakt voor misbruik van meisjes. Over de vondst van de grote hoeveelheid foto- en filmmateriaal, wisten zij nog niet.

Een team van 25 rechercheurs houdt zich bezig met de zedenzaak rond Frank R. Sinds mei van dit jaar, toen de zaak aan het licht kwam, houden zij zich bezig met het bestuderen van 26.000 filmpjes en 144.000 foto’s.

Tot nu toe zijn 65 van de 300 meisjes door de politie geïdentificeerd. Zedenrechercheurs worden daarbij geholpen door rechercheurs van de marechaussee die getraind zijn in gezichtsherkenning. De verwachting is dat er komende tijd nog meer namen van slachtoffers bekend worden.

De kans dat van alle 300 meisjes bekend wordt wie zij zijn, lijkt klein, aldus Daniel. ,,Sommige meisjes hadden maanden en misschien zelfs jaren contact met deze man en zijn dus in die periode ook veranderd. Dat maakt het extra lastig om uit te zoeken wie ze zijn.”

Tot nu toe zijn acht meisjes, die fysiek contact met de man hebben gehad, door de politie benaderd. Het is nog onbekend of zij aangifte doen. Drie andere meisjes deden dat al wel.