Borst vooruit

Het mag zo zijn dat de moderne vrouw bijzonder in de weer is met haar borsten (te klein? dan naar de chirurg), ook mannen lijken zich steeds meer te bekommeren om hun borst. "Man cleavage is back," aldus The Wall Street Journal.
Het mannelijke décolleté was tot op heden vooral een blijk van androgyne eigenschapen maar dat verandert. Tijdens recente modeshows liepen mannen als haantjes over het plankier, de borst vooruit en een gulle blik op al het haar en de spieren die zich daar bevinden. En in tv-series a la Dancing with the Stars zie je al hetzelfde gebeuren. 
Verschillende moderedacteuren van verschillende bladen - net als in de echte wereld is ook in de modewereld iedereen het altijd met iedereen eens - signaleren de trend eveneens.
Is dit allemaal nieuw? 
In het geheel niet. Eerder al, in de jaren vijftig en zestig, deden zich soortgelijke trends voor. Lichtbeelden hierbij zijn Marlon Brando (in A Streetcar Named Desire) and Sean Connery als James Bond. 
Daarna hadden we in de jaren '70 nog John Travolta als de dansende jonge God in Saturday Night Fever ("Come on Tony, dance!" Zie de video achter de 2e link - om thuis alvast een beetje te oefenen).
Samenvattend: borst vooruit,  haar uit het shirt, opgepompte spieren en als het kan een flink medaillon aan een royale ketting - dit is nu de viriliteit ten top.

Bron(nen):   The Wall Street Journal  Saturday Night Fever