Dochter (7) kreeg geen eten, werd geschopt en mocht niet plassen

Het zijn soms kleine berichtjes in regionale dagbladen waarachter een wereld van ellende schuil gaat. Zoals een verslag over een rechtszaak tegen een moeder die haar dochtertje verschrikkelijk slecht behandelde en een vader die dat toeliet. Uit De Gelderlander:

De zaak tegen de ouders (en voor het kind) ging rollen in het voorjaar van 2019 na een anonieme melding uit de buurt dat de moeder al jaren op het meisje schold en haar zonder warme kleding buiten de deur zette. Toen het meisje op een dag niet terugkwam van school trof de wijkagent het kind aan in een parkje.

Ze vertelde dat haar moeder haar een rotkind had genoemd en wilde niet mee naar huis. Hij begeleidde haar en zag hoe de moeder tekeer ging tegen het kind.

Buren vertelden dat het meisje weleens bij ze kwam en om eten vroeg. Op school stal het meisje uit broodtrommels van anderen. Ze vertelde daar dat ze vaak geen eten kreeg van haar moeder en dat ze altijd honger had. In haar dagboek schreef ze daar ook over.

Buren zagen dat ze uit haar raam plaste en hadden de indruk dat ze werd opgesloten.

De ouders beaamden voor de rechtbank dat ze haar slaapkamerdeur weleens op slot deden, maar dat was voor haar eigen veiligheid. Ze vernielde spullen, ging in de gordijnen hangen. Dat was ook de reden dat haar kamer minimaal was ingericht en dat ze haar met een camera controleerden."

De ouders krijgen een taakstraf. Verzachtende omstandigheid was dat de moeder als kind slecht behandeld is.

Hoe het met de dochter gaat vermeldt het verhaal niet.

Bron(nen):   De Gelderlander