8 vaardigheden die je opdoet door ouderschap

* Geduld * Multitasking * Time-management * Problemen oplossen * Mentorschap * Budgetteren * Overleg voeren * Project-management Het blijkt namelijk uit een onderzoek dat het merendeel van de managers vindt dat ouderschap daadwerkelijk relevante ervaring oplevert die van pas komt op de werkvloer. Volgens Rosemary Haefner, directeur van CareerBuilder (VS) hebben ouders 7 dagen per week en 24 uur per dag dienst. "Als ouder fungeer je onder andere als leraar en troubleshooter en je leert prioriteiten stellen, en die ervaring kun je gebruiken op je werk." Verder bleek dat 31% van de werkende moeders en 37% van de werkende vaders broodwinner zijn. Van de onderzochte werkende ouders die broodwinner waren, hadden de meesten een managementpositie, al zaten de mannen gemiddeld hogerop. Broodwinnervaders verdienden ook meer geld. Ze hadden 4 keer meer kans op een 'six figure income', terwijl de broodwinnermoeders 2 keer meer kans hadden op een inkomen beneden de 35.000 dollar. 26% had moeite een goede balans te vinden tussen zorg en werk. Voor het onderzoek werden 2138 managers geïnterviewd.

Bron(nen):   Live Science      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  De vraag is tot op welk niveau en detail ouders deze vaardigheden leren. Daar zit enorm verschil tussen en bij velen ontbreken ze zelf volledig als ik tegenwoordig eens rond kijk. Vele slechte managers dus.

 2. meesan

  Een vaardigheid die ik geleerd heb door het ouderschap: de draad van een gesprek weer oppikken ondanks veelvuldige en langdurige onderbrekingen.

 3. RhodBerth

  Je eigen beslissingen relativeren.
  Het hele “nee is nee” principe blijkt kul te zijn en een manier om je eigen incompetentie te verhullen. Een eerste beslissing is vaak een verkeerde, en die mag best aangevochten worden.

  Managers die altijd bij hun eerste idee blijven zijn slechte managers. Die zijn niet bezig met het zoeken naar het beste, maar naar het eigen gelijk.

 4. Karel Kritisch

  Ik kom helemaal tot rust op mijn werk sinds ik kinderen heb.

Reacties niet toegestaan