Vacature op Falkland eiland (vergeet je boek niet)

Gezocht: een huisbewaarder op een afgelegen locatie zonder winkels, cafés, tv of internet. Klinkt niet echt verleidelijk. Hoewel, als je van het gezelschap van duizenden pinguïns, albatrossen en zeehonden houdt, is dit de kans om huis en haard (tijdelijk) te verlaten.
New Island, een natuurreservaat in het uiterste westen van de Falklands, zoekt volgens The Times per september een huisbewaarder annex klusjesman/vrouw voor zes maanden. Kennis van ornithologie is niet noodzakelijk maar zou wel handig zijn; het ruim 2400 hectare grote eiland telt meer dan 2 miljoen vogels, waar onder enkele bedreigde pinguïnsoorten. Voor een salaris van 1000 pond per maand moeten een aantal gebouwen en wat voertuigen op orde gehouden worden en assistentie worden verleend aan een zestal wetenschappers die zeevogels bestudeert.

Volgens de beheerder van het eiland, Georgina Strange, wiens vader het eiland in 1972 kocht, is het nogal prijzig om het tijdens die zes maanden even te verlaten. Per helikopter naar Stanley, 240 kilometer van New Island, kost 2000 pond. Een bevoorradingsschip doet eens in de zes weken het eiland aan, voor het geval je je tandenborstel bent vergeten.
Serieus geïnteresseerden kunnen tot eind juli hun sollicitatie mailen naar roxy7@ bigpond.com

Bron(nen):   The Times (betaald online)