‘Optreden Russen steeds schaamtelozer’

Rusland treedt steeds ,,schaamtelozer'' op in het oosten van Oekraïne. Dat zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken dinsdag voor het begin van een kabinetsberaad over de begrotingsplannen voor volgend jaar.

Het feit dat Russische militairen de grens met Oekraïne zijn overgestoken ,,past in het patroon van de afgelopen weken'', aldus de bewindsman. De Russen zijn aangehouden door Oekraïense militairen. Ze zijn volgens Moskou per ongeluk de grens overgegaan.

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense collega Petro Porosjenko spreken elkaar mogelijk later dinsdag in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Timmermans heeft geen hooggespannen verwachtingen van de ontmoeting.

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Poetin heeft ogenschijnlijk al het contact met de werkelijkheid verloren. De reputatieschade die Rusland door deze illegale acties oploopt is vele malen groter dan de politieke en strategische winst.

  • Hector

   kijk een internettrol

   (in antwoord op Burgermans)
   • Floris Maaskant

    Ja een Joodse internet trol, met bijbehorende agenda, leuk hé!

    (in antwoord op Hector)
   • Burgermans

    KIjk, een kleuter.

    (in antwoord op Hector)
    • Hector

     U zou er goed aan doen niet alles voor zoete koek te slikken wat de main stream media u aan propagandistische leugens vanuit Washington voorschotelen. Lees hier eens wat objectievere berichtgeving over Poetin: http://jusd1.wordpress.com/2014/08/25/oekraine-corrupte-journalistiek-en-atlantisch-geloof/

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Poetin heeft van Rusland een maffiacratie genaakt waar gangsters de dienst uitmaken en fatsoenlijke mensen in de gevangenis zitten of naar het buitenland vluchten. Hij heeft tegen alle internationale verdragen in Russische troepen en FSB-agenten de grens over gestuurd om een soeverein land te destabiliseren en annexeren. Hij heeft in Rusland de vrijheid van meningsuiting de nek om gedraaid en zijn land in een economische crisis gestort. Rusland is door zijn toedoen een internationale paria geworden Dat zijn keihard aantoonbare feiten, geen losse meningen.

      (in antwoord op Hector)
 2. Floris Maaskant

  Timmermans is een schaamteloze oorlogshitser, die zelf debet is aan het opstoken van dit conflict op het Maidan-plein een jaar geleden. Het is een gotspe, dat deze man het woord “schaamteloos”, in dit verband, in zijn mond durft te nemen!

  Hij zou de Nederlandse belangen eens wat beter in het oog moeten houden, in plaats van die van de globalisten! De minister van buitenlandse zaken zou zich beter minister van andermans belangen kunnen nomen…

  Ik heb eerder dit jaar een afdeling van drie mensen kunnen ontmantelen die we opgezet hadden voor consultancy in Rusland. Die drie mensen zitten nu nog steeds thuis, met dank aan Frans Timmermans!

 3. Jan B.

  Ben net terug uit Rusland. Wat heeft Putin te vrezen? Europa de marionet van het oorlogzuchtige Amerika snijdt zichzelf danig in de vingers. Sancties… haha, de Chinezen, de Brazilianen de Indiërs vullen met graagte onze plaats op. En de Rus.. die ligt er niet wakker van. Voor hem is Putin een held. Hij maakt rusland weer groot.
  Het oosten van Oekraine… dat is verkocht aan een grote amerikaanse multinational die er het schaligas wil gaan ontginnen. Maar dat is zo schadelijk dat ze er geen pottenkijkers willen. dus is het simpel. verklaar een zogenaamde oorlog en bombardeer alles en iedereen weg. Dat daar “russische separatisten” opspringen is duidelijk. Zij willen blijven wonen in hun gebied en zijn bereid daar voor te vechten.
  ieder Europese onderdanige idiote politieker die nog gelooft in de brave onschuldige voorwendselen van Amerika is grondig fout. Amerika is bezig met een verdeel en heers strategie, waar Europa het meeste zal onder leiden. Rusland is voor ons een veel belangrijkere handelspartner.

  • André Somers

   Aan de andere kant: schaliegas in Oekraine zou wel een goede reden voor Rusland zijn om in te willen grijpen lijkt me. Daarmee zou het land namelijk in elk geval ten dele energieonafhankelijk kunnen worden. Dat zal Rusland niet willen laten gebeuren.

   (in antwoord op Jan B.)
   • Jan B.

    Denk niet dat Rusland echt zit te wachten op een klant die al heel speciale kortingen krijgt op zijn gasleverancies vanuit Rusland en deze nog niet kan betalen.
    Europa is zo’n grote afnemer dat al het gas van Oekraine niet voldoende zal zijn. Maar je hebt een punt dat Rusland dat liever niet ziet gebeuren.
    De schade die europa zichzelf echter oplegt door sancties, is echter veel belangrijker, en voelen we direkt. We vragen er gewoon om om vervangen te worden door andere aanbieders. En probeer maar eens een markt terug te winnen….

    (in antwoord op André Somers)
 4. Tim66

  Timmermans moet zich eens bezig houden met Nederland deze man heeft een Mandela syndrome! ipv oorlogs taal uit te slaan ! Als er oorlog komt zit hij met zijn vriendjes veilig naast ons koningshuis in een save place! om te zien hoe het Nederlandse volk met pijl en boog zich moet verdedigen in naam van Oranje!
  Deze man zou vervolgd moeten worden ,voor het in gevaar brengen van het Nederlandse volk.

 5. Hector

  Timmerfransje moet eens ophouden met liegen en als Nederlands minister van buitenlandse zaken eindelijk eens de belangen van Nederland en haar burgers voorop stellen in plaats van zich als een marionet van Washington te gedragen. Nederland, sinds 1945 één van de zovele vazalstaten van Washington. Hoe lang nog voordat die keuterboeren in Den Haag er eindelijk eens achter komen dat het allang achterhaald is om achter de VS aan te rennen en dat dat ook uiteindelijk niet in het belang is van Nederland maar uitsluitend in het belang is van Washington? Moeten we in Europa dan echt eerst een oorlog ingeleuterd worden met Rusland door die vreselijk lui uit Washington? Zijn ze dan echt doof voor het “fuck the EU” van Victoria Nuland? Hebben ze dan echt niet door dat de VS ons keihard een oor aannaait en uiteindelijk laat barsten? Zoveel domheid.

  • Burgermans

   Het is onze democratische plicht om andere democratieën te helpen als ze door fascistische dictaturen worden aangevallen. Landen die voor vrijheid en mensenrechten vechten moeten solidair met elkaar zijn.

   (in antwoord op Hector)

Reacties niet toegestaan