Vrouwen met een grote cupmaat shoppen meer

Met behulp van Big Data ontdekte de Chinese e-commerce gigant Alibaba een opmerkelijke trend onder vrouwen: de cupmaat van vrouwen heeft invloed op hun koopgedrag. Consumenten die een beha kochten met een kleine cupmaat (B of kleiner) gaven minder uit dan vrouwen met een grotere cupmaat. De internetgigant is een van de grootste e-commerce bedrijven in de wereld en beschikt daardoor over een enorme database aan consumentengegevens, die gebruikt wordt om te achterhalen hoe ze nog meer geld kunnen verdienen. Voor een data-analyse splitste het bedrijf het koopgedrag in vijf categorieën: laag, redelijk laag, gemiddeld, redelijk hoog, hoog. Uit de consumentengegevens bleek dat slechts 7% van de vrouwen met een B-cupmaat zich in de twee hoogste categorieën bevonden tegenover 17% van de vrouwen met een C-cupmaat, 24% van de vrouwen met een D-cupmaat en 33% van de vrouwen met een E-cupmaat. Over het algemeen vallen vrouwen met een B-cupmaat in de ‘lage’ categorieën en behoren de vrouwen met een grotere cupmaat tot de ‘gemiddelde’ of ‘hoge’ categorieën. Overigens betekent dit niet dat er ook een causaal verband bestaat tussen de twee, naast het feit dat er een correlatie bestaat tussen de cupmaat en het koopgedrag van de consument weten we verder niets; wat deze correlatie veroorzaakt is nog onbekend. Mogelijke verklaringen zouden kunnen zijn dat jongere vrouwen met minder koopkracht de beha’s kopen met een kleinere cupmaat of dat vrouwen die een borstvergroting kunnen betalen daarnaast ook meer geld uitgeven aan kleding.

Bron(nen):   Medical Daily      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Wat Alibaba an informatie heeft gaat alleen over het o-n-l-i-n-e koopgedrag. Vrouwen met een kleinere cupmaat zijn gemiddeld gezien slanker en kunnen makkelijker slagen in een gewone winkel. Vrouwen met dubbel-d of groter zijn gemiddeld gezien niet zo heel slank en vinden minder snel kleding in de vele goedkope winkels op een winkelcentrum. Om hun kledingaanschaf toch enigszins voordelig te houden kopen ze meer online bij goedkope outlets als alibaba.

 2. Dead Silence

  Mijn vrouw is slank en met size F gezegend. Maar geld uitgeven is haar hobby.

  • ernie

   Hoeveel mud aardappelen gaat er in een BH cupmaat F? En hoeveel flesjes bier kan ze mee naar huis nemen als ze haar BH als boodschappentas gebruikt?

   (in antwoord op Dead Silence)
 3. Burgermans

  Wie het breed heeft laat het breed hangen (oud-Hollands spreekwoord)

 4. Pietje_Precies

  ooh, nou snap ik waarom sinds mijn vrouw een wonderbra heeft, ons spaargeld slinkt

Reacties niet toegestaan